Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısında yapılan meclis başkanlığı seçiminde, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Meclis eski Başkanı Nureddin Okandan’ın yerine Abidin Özkaya seçildi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen operasyonlarda KAYSO Meclis Başkanı Nurettin Okandan’ın, tutuklanarak cezaevine konulmasının ardından, Eylül Ayı Meclis Toplantısında meclis başkanlığı seçimi yapıldı. 41 üyenin oy kullandığı seçimde, Abidin Özkaya oyların tamamını alarak KAYSO’nun yeni meclis başkanı oldu.
KAYSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Meclis Başkanı Abidin Özkaya, hedeflerinin Kayseri ve Türkiye sanayisine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Özkaya, “Bilindiği üzere bugün odamızın meclis başkanlığı seçimi yapılmış olup sizlerin oyu ile seçilmiş durumdayım. Odamıza kadar gelerek oylarını kullanan, bu seçim sürecinde organizasyonları yapan, emeği geçen tüm oda personelimize teşekkür ediyorum. Meclis Başkanlığı sürecinde Nurettin Okandan Bey’e de odamıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Öncelikle amacımız başta Kayseri olmak üzere Türk sanayisine hizmet olduğunu söylemek istiyorum. Bu hizmetler yerine getirirken tüm üyelerimizle birlikte daha fazla faaliyette bulunmak, üyelerimizin sorunlarına çözüm üretmek, faydalı önerilerde bulunmak, akıl üretmek ve ilgili kurumlara aktarmak önemli görevlerimiz arasındadır. Bunları yaparken meclisimizin ve meslek komitelerimizin daha fazla gayret sarf etmesi, zamanında çok ve katılımlı toplantılar yapılması zorunludur. Bu katılımı sağlamak da meclisimizin gerekli organlarının temel görevidir. Hizmet ettiğimiz süre içerisinde her türlü eleştiriye, fikre, katkıya hazır olduğumu söylemek istiyorum. Özellikle meslek komiteleri toplantılarının ihmal edilmemesi kanaatindeyim. Meslek komitesi başkan ve üyelerimizin bu konuya özenle hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Türk ekonomisinin kasıtlı ve bilinçli olarak zora sokulmak istendiği kesindir. Ekonomik göstergelerde siyasi skandallara imza atılan bir dönemden geçiyoruz. Bizler zorlukları sırt sırta vererek yatırımlarımızı yapmaya, üretmeye devam edeceğiz. Nitekim son dönemde hükümetimiz tarafından hayata geçirilen makro ve mikro yapısal reformları çok önemsiyoruz. Bu reform ve kararlar bizlerin önünü açacaktır. Özellikle maliye ve yatırım ortamını iyileştirici konularda alınan kararların tüm sanayicilerimiz tarafından dikkatle takip edilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
Meclisi daha aktif hale getirmek için çalışacaklarını da vurgulayan Abidin Özkaya, “Asıl konumuz Kayseri sanayisine, Türkiye sanayisine hizmet etmek. Onun için de sanayi odası burada bir basamaktır. Burada bizim yapmamız gereken odamızın organlarının daha hızlı, daha aktif çalışması gerektiği yönündedir. Onun için de biz de tüm organlarımızı, meclisimizi daha aktif şekilde çalıştırmak istiyoruz. Bununla birlikte girişimlerimizi arkadaşlarımızla birlikte yapacağız, bunun gayreti içerisinde olacağız.” dedi.
Tutuklanan eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan’a odaya verdiği hizmetler için teşekkürlerini ileten KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise, “Meclis başkanımız hayırlı olsun. Şimdiye kadarki meclis başkanımız Nurettin Okandan Bey’i saygıyla selamlıyorum ve çok teşekkür ediyorum. Yol arkadaşlığı yaptık ve çok büyük hizmetleri geçti Kayseri Sanayi Odamıza. Tabi şimdi şanssız bir durum söz konusu. Adaletimize güvenimiz sonsuz, inşallah aklanarak iş hayatına dönecek. Ben kendisinden razıyım, yol arkadaşlığından çok mutlu olduk. İnşallah pazara kadar değil mezara kadar arkadaşlığımız devam edecek. İnanıyoruz ki sadece Nurettin Bey değil birçok işadamı arkadaşlarımız var onlar da biran önce yargılanmak suretiyle aklanmalarını Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
“15 Temmuz’u her ülke kaldıramaz.”
Yeni seçilen Meclis Başkanı Abidin Özkaya’yı tebrik eden Boydak, “Kayseri Sanayi Odası geleneklerine çok önem veren bir kuruluş. Böyle bir boşluk kaldırmıyor bu vazifeler. Nöbet değişimini bugün itibariyle yaptık. Sizlerin de yakından bildiği gibi meclis başkanlığımızda boşluk oluşmasın diye geçtiğimiz hafta seçim kararını vermiştik ve sayın Abidin Özkaya beyin adaylığı söz konusu oldu. Bu dönemde meclisimize ve odamıza verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Kayseri Sanayi Odası yine klasını konuşturdu. Usulüne uygun seçimlerimizi yaptık ve sizlerin ittifakı ile kardeşimizi meclis başkanı olarak hep birlikte seçmiş olduk. İnşallah bu dönemde Abidin beyin dinamizmi ile odamızın aktivitelerini daha da artıracağız ve ciddiyetle sizlere hizmete devam edeceğiz. Tabi başka adayda çıkabilirdi ama herkes Abidin beyin üzerinde ittifak sağlamış oldu. Açıkçası bu beni daha çok memnun etti. 52 meclis üyemizde bu göreve layık ama görüldü ki bir aday üzerinde arkadaşlarımızın görüş birliği var. Abidin Bey ile birlikte bu işlere hep birlikte başladık. Her dönemde ben çok büyük desteğini gördüm. Hayırlı olur inşallah.” dedi.
Türkiye’nin ağır bir depresyonu hızlı şekilde geçtiğini ve sahada kazandığını sözlerine ekleyen Boydak, “Ağır bir depresyon geçirdik. 15 Temmuz her ülkenin kolay kolay kaldıracağı bir durum değil. elhamdülillah hızlı bir şekilde geçtik, sahada kazandık. Devletimizin bu darbeci şerefsizlere prim vermemesi çok çok iyi oldu. Ama bizim masada kaybetmememiz lazım. Önümüzdeki dönem Allah’ın izniyle tam bağımsız Türkiye hayalimiz var. Birkaç gündür gündemde olan bir konu var. Türkiye’nin bir not aşağı indirilerek yatırım yapılabilir vasfını sözde aşağı çekmiş oluyorlar. Bunun siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik verilerden çok uzak bir karar olduğuna inanıyoruz. Elbette ki tepkimiz var. Tepkimizi koyacağız fakat çalışmamıza devam edeceğiz. Sadece tepki koyarak yola devam edersek kaybederiz. Masada kaybetmememiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Meclis toplantısı maddelerin görüşülüp oylanması ile devam etti.