KAYSERİ (AA) - ÖZER KAYA - Sarıoğlan ilçesinde, 3 yılda 140 kilo alarak 250 kilograma ulaşan ve bu nedenle evinden dışarı çıkamaz hale gelen 37 yaşındaki Engin Akbadal, eski günlerine kavuşmak için yardım bekliyor. 

Akbadal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yıl önce evlendiğini ve 3 çocuklarının olduğunu, evlendikten sonra hızla kilo almaya başladığını anlattı.

Son 3 yılda 110 kilogramdan 250 kilograma ulaştığını, kilo sorunu nedeniyle işinden çıkarıldığını ve evinin geçimini sağlayamaz hale geldiğini ifade eden Akbadal "Hastanede obezite, şeker, tansiyon ve işitme kaybı teşhisi koydular. Eve mahkum oldum. Oturamıyorum, dışarı çıkamıyorum, yardım olmadan yürüyemiyorum. İki adım atınca yoruluyorum. Evde ölümü bekliyorum. Sağlığıma kavuşmak için yardım bekliyorum" dedi. 

Malulen emekli olabilmek için geçen yıl Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurduğunu dile getiren Akbadal, maluliyet raporu için MR çektirmesi gerektiğini ancak başvurduğu hastanelerin "160 kilogramdan fazla ağırlığı olan kişilerin MR'ını çekemeyeceklerini" söylediklerini kaydetti.

Akbadal, aylık 450 lira işsizlik maaşı aldığını belirterek, "3 çocuğum var. Bu parayla geçinmem imkansız. Akrabalar ve komşuların yardımıyla ayakta duruyoruz. Eşim de şeker hastası. Valimizden, başbakanımızdan ve cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı. 

Engin Akbadal'ın komşusu Yusuf Soydan ise aynı iş yerinde 10 yıla yakın birlikte çalıştıklarını aktardı.

Akbadal'ın son 3 yılda çok fazla kilo aldığını ve çalışamaz hale geldiğini bildiren Soydan, "Beş dakika çalışınca nefesi kesiliyor, soluk soluğa kalıyor. Bu nedenle işten çıkardılar. Raporu olduğu halde malulen emekli olamıyor. Komşuları olarak gücümüz yettiği kadar yardım ediyoruz" diye konuştu.