Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kıranardı Fatih Mahallesi’nde bağ, bahçe ve tarla sulama için su kanalları yaptırıldığını söyledi.
Kıranradı, Hisarcık bölgelerinin bağ ve bahçe sulama kanallarının bölge halkı için çok zaruret içerdiğini çünkü bu yerlerin birer sayfiye yeri olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Geçen yıl KASKİ içme suyu şebekesini yeniledi ve kanalizasyon şebekesi döşeme çalışma gerçekleştirdi. Doğalgaz hattı çalışması ana cadde ve sokaklarda tamamlandı. Şimdi köy içinde doğalgaz hattı çalışması devam ediyor. Bu neden ile altyapı çalışmaları neticesinde birçok yerde sulama su arkları yani kanalları kırılmış, bozulmuş veya yok olmuş hatta bazı yerlerde yerleri değiştirilmiştir. Bölge halkı için çok önemli olan meyve ile sebzecilik ile uğraşan bir yer için öncelikle su kanalların yapılması için çalışma başlattık“ dedi.
Kıranardı bölgesi kanal çalışmasının devam ettiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kıranardı Bölgesinde toplam uzunluğu 2 bin 150 metre olan suluma kanalının bu yıl tamamlanarak hizmete sunulacağını kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Kıranardı Bölgesi’nde yapılan toplantılarda halkın ilk isteğinin sulama kanallarının yapılması olduğunu, çünkü yaz aylarında vatandaşların bahçelerin sulanamaması sonucu hem sebze hem de meyve alamayacaklarını bildiklerinden dolayı belediye olarak bu çalışmaya önem verdiklerini sözlerine ekledi.