Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın talimatıyla her gün başka bir mahallede gerçekleştirilen hurma ve zemzem suyu dağıtımı çerçevesinde ramazanın ilk gününde bugüne kadar 77 bin 750 ailenin kapısına gidilerek hurma ve zemzem suyu ikramında bulunuldu.
Kocasinan Belediyesi’nin ekipleri ramazanın ilk gününden itibaren bölgedeki tüm mahalleleri gezerek her daireye ulaşmaya çalıştı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’ın ‘Sofralarımız ayrı olsa da, gönüllerimiz birlikte’ mesajıyla yola çıkan ekiplerin kapılarına kadar gidip ulaştıkları her aileye hurma ve zemzem ikram edildi.
Kocasinan sakinlerinin iftar sofralarında hurma ve zemzem ile yer aldıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “‘Sofralarımız ayrı olsa da gönüllerimiz birlikte’ sloganıyla yola çıktık. Kocasinan’da ikamet eden 400 bin vatandaşımızla beraber aynı İftar sofrasında bir arada olmak istiyoruz ama fiziki olarak bu mümkün olmadığı için gönüllerinde yer almak adına bu projemizi hayata geçirdik. İftar sofralarında vatandaşlarımıza hurma ve zemzem ikram ederek gönlümüzde var olduklarını ve gönüllerinde var olduğumuzu gösterdik. Aynı sofrada yer aldık. Böylelikle Ramazan ayının ilk gününden bugüne kadar toplam 77 bin 750 aileye ulaştık.” İfadelerini kullandı.
Ellerindeki paketle dairelerin kapısını çalan ekipler, güler yüzle ve Başkan Çolakbayrakdar’ın selamıyla vatandaşlarda hoş bir seda bıraktı.
Büyük beğeni toplayan hurma ve zemzem suyu dağıtımıyla ilgili vatandaşlar, dağıtımı gerçekleştiren belediye ekipleri aracılığıyla, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a, teşekkürlerini ileterek, belediyenin dini ve özel günlerdeki bu tür uygulamalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.