Kocasinan Belediyesi kültürel ve sosyal çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kocasinan Belediyesi, Ziya Gökalp semt Konağı’nda eğitim alan kursiyerlere, Kayseri’nin tarihi ve kültürünü yansıtan müzeleri gezdirdi.
Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tarih bilincini canlı tutma amacıyla düzenlenen ve gün boyu süren müze gezisinde kursiyerler ilk defa müze görmenin heyecanını ve keyfini yaşadı. Selçuklu Uygarlığı ve Milli Mücadele Müzelerini ziyaret eden kursiyerler, müzeler hakkında detaylı bilgilendirildi. İlk başta Selçuklu Uygarlığı Müzesinde tarihe yolculuk yapan kursiyerler, geçmişe ışık tutan belge ve eşyaları yakından gözlemledi. Ardından Milli Mücadele Müzesine geçen kursiyerler, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün öğrencilik hallerini yansıtan balmumu heykelleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez anlayışıyla geleceğimizi daha emin adımlarla kurmak için geçmişimizi her zaman bilmeliyiz ve hatırlamalıyız. Köklü tarihiyle ‘Makarr-ı Ulema’ şehri olarak da bilinen Kayseri’mizin yeni yüzünü her şeyiyle geleceğe daha iyi hazırlamalıyız. Bu kapsamda milli ve manevi kültürümüzü yaşatmak ve geleceğe aktarmak için semt konağındaki kursiyerlerimize Türkiye’nin en önemli sayılacak müzeleri gezdirdik. Kocasinan’daki hanımlarımıza buna benzer farklı etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.