Kocasinan Belediyesi, Kasım Ayı Meclis Toplantısında yenilenebilir enerji üretimi yapacak bir tesis kurulması için planlama çalışması oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantıda 13 gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Yenilenebilir enerji tesisi ile ilgili açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, “KAYÇEV’in 12 Kasım Cumartesi günü saat 14:00 ‘de Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla açılışını yapacağız. Tesisimizin yanı başında biyogras tesisi (yenilenebilir enerji) oluşturmak için planlama çalışmalarını başlatıyoruz. Bir yılı aşkındır bu planın alt yapısını oluşturmak için gerekli yazışmalar sürüyordu. Yazışmaların bitmesiyle planlamaya geçtik. İnşallah plandan sonra Kayseri’de ciddi manada çevreci enerji üretebilecek bir tesis kuracağız. O bölgede çok ciddi miktarda hayvan atıkları var. Hayvan atıklarından elde edilecek gübreyle oluşturulacak tesisin alt yapısını oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Meclis toplantısında, ayrıca Kocasinan, Oymaağaç, Cırgalan, Uğurevler, Kötügöller ve Beyazşehir imar planı maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Başkan Çolakbayrakdar’ın alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunmasının ardından toplantı sona erdi.