Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik demokrasi nöbetinin 18’inci gününde farklı partilere mensup meclis üyeleriyle birlikte kürsüye çıktı ve birlik-beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Çelik, konu vatan, millet ve bayrak olunca farklılıkların kaybolduğunu söyledi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinin 18’inci günü Kuran-ı Kerim’in okunması ile başladı. Daha sonra vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve aziz şehitlerimiz için dualar edildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokrasi nöbetinin 18’inci gününde sahneye Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Kocasinan Belediye Meclisi’nin AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri ile çıktı.
"HALKIN UYUMU, YÖNETİME YANSIYOR"
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yaptığı konuşmada Kayseri’deki uyuma dikkat çekti. Valilik, belediyeler, akademik çevre, sivil toplum kuruluşları ve iş alemi arasında uyum kültürü bulunduğunu dile getiren Başkan Çelik, "Biz yöneticiler konu Kayseri olunca, konu vatan, millet, bayrak olunca diğer farklılıkları bir kenara koyar uyum içinde çalışırız. Bu uyum tepe yönetimde var diye düşünüyorduk; ama 15 Temmuz sonrası vatandaşlarımız arasında görülen uyumun yukarıya yansıdığını gördük. ’Kaymak süte tabidir’ diye bir atasözü var. Tabandaki süt iyi ki, kaymak da iyi oluyor. Yöneticiler arasındaki uyumun asıl sebebi sizlersiniz. Bu manzara bir örneği. 15 Temmuz sonrası Büyükşehir Meclisi’nde ortak bir bildiriyle uyumunu göstermiştik. 15 Temmuz sonrası bayrak, ezan ve vatana sahip olan AK Partili kardeşlerimiz, CHP’li kardeşlerimiz, Alparslan Türkeş’in Ülkücüleri, Necmettin Erbakan’ın Akıncıları, Muhsin Reis’in Alperenleri buraya uyum içinde geldiler. Böyle bir Kayseri’de hizmet etmekten gurur duyuyorum. Rabbim birliğimizi dirliğimizi bozmasın" diye konuştu.
Başkan Çelik’in konuşmasının ardından AK Parti ve MHP’liler birlikte el ele halkı selamladılar. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki kürsüden ezan okundu. Ardından da Kayseri’deki demokrasi nöbetinin konuklarından TV Programcısı Fatih Çıtlak bir konuşma yaptı. Çıtlak, "15 Temmuz’da Allah bize uyanmayı nasip etti" dedi.
Fatih Çıtlak’ın konuşmasından sonra Sedat Uçan sahneye çıkarak ilahiler seslendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de bu sırada her gece yaptığı gibi meydanı gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.