Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’ın grup toplantısında ‘İş adamlarının önündeki engelleri kaldıracağız’ açıklamalarını değerlendirerek, “Önümüzde hangi engeller varsa yapılması nelerse onların yapılması hususunda gerekli gayretlerin gösterilmesi iş dünyası olarak hükümetten beklentimizdir” dedi.
KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İş Bankası tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftarın ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Hiçyılmaz, , Başbakan Binali Yıldırım’ın grup toplantısında ‘İş adamlarının önündeki engelleri kaldıracağız’ açıklamalarını değerlendirdi. Hiçyılmaz, “Sayın Başbakanımızın grup toplantısında açıklamış olduğu iş dünyasının önündeki engellerin kaldırılması hususu zaten iş dünyası olarak bizim beklediğimiz bir durumdu. Kurulmuş olan yeni hükümetin iş dünyasının sıkıntılarına ve önündeki problemlerin çözümüne ağırlık vereceği ümidi iş dünyasını ilerisi için umutlandırmaktadır. Zaten önümüzdeki engellerin kaldırılması ve rekabet ettiğimiz ülkelerde ki şartlar neyse onların bize sağlanması temel isteklerimizdendir. Çünkü rekabet edebilmemiz buna bağlıdır” ifadelerini kullandı.
KTO Başkanı Hiçyılmaz, “Onun için önümüzde hangi engeller varsa yapılması nelerse onların yapılması hususunda gerekli gayretlerin gösterilmesi iş dünyası olarak hükümetten beklentimizdir. Ümit ediyorum, hem Sayın Başbakanın açıklaması hem de bakanlarımızın zaman zaman yaptıkları açıklamalar bu düzenlemelerin kısa süre içerisinde yapılacağını ve iş dünyasının önünün açılacağı ve rekabet şartlarının lehimize olacağı noktasında ümitlendiriyor. Bu şekilde olursa Türkiye’nin 2023 hedeflerine varması noktasında ümidimizi daha da artırmış olacağız. Çünkü biz iş dünyasının çalışmaları ile 2023 hedeflerine varma durumundayız. İş dünyasının ve reel sektörün bu gayretleri ile ancak belli noktalara varacağız. Önümüzdeki engellerin kaldırılması çok önemli bir husustur” diye konuştu.