Eğitim programına ilişkin açıklama yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, oda üyelerinin yurt dışı pazarlarda rekabet güçlerini artırabilmek ve potansiyel pazarlardaki fırsatları yakalayabilmeleri için dış ticaret konusunda bilgilendirme, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüklerini söyledi.
Bu kapsamda, KTO ve Türk Dışticaret Vakfı arasında protokol imzalandığını belirten Hiçyılmaz, "Üyelerimizin dış ticarete yönelik kendi işlerini kurabilmelerini ve mevcut olan pozisyonlarını sürdürebilecek yeterlilikleri kazanmalarını sağlayacak Dış Ticaret Uzmanlık Eğitim Programı düzenliyoruz." dedi. Türk Dış Ticaret Vakfı Koordinasyonunda yürütülecek ve mayıs ayında başlayacak olan programının hafta sonları gerçekleştirileceğini kaydeden Hiçyılmaz, 1 ay sürecek eğitim programının hafta sonu cumartesi, pazar günleri öğleden sonra 14.00 ile 18.00 saatleri arasında yapılacağını ifade etti.
Hiçyılmaz,  eylül 2016'da başlayacak eğitim programlarına katılmak isteyen üyelerin başvurularını Türk Dış Ticaret Vakfı'na yapabileceklerini de sözlerine ekledi.