Kayseri Ticaret Odası, üyelerinin yurtdışı pazarlarda daha çok yer almasını sağlamak adına başlattığı eğitim programlarının yenisi 24 Eylül’debaşlayacak.
Kayseri Ticaret Odası ve Türk Dışticaret Vakfı arasında yapılan protokole göre hazırlanan dış ticaret eğitimi için başvurularda sona yaklaşıldı. Kayseri’nin dış ticaretin hacminin artması için büyük gayret gösterdiklerini belirten KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Üyelerimiz başta olmak üzere Kayserililer bu önemli eğitim fırsatını kaçırmasınlar.” dedi.
Eğitim programına ilişkin açıklama yapan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, oda üyelerinin yurtdışı pazarlarda rekabet güçlerinin artırılması ve potansiyel pazarlardaki fırsatları yakalayabilmeleri amacıyla dış ticaret konusunda bilgilendirme, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüklerini söyledi.
Hiçyılmaz, “Üyelerimizin dış ticarete yönelik kendiişlerini kurabilmelerini ve mevcut olan pozisyonlarını sürdürebilecek yeterlilikleri kazanmalarını sağlayacak Dış Ticaret Uzmanlık Eğitim Programları düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.
Türk Dışticaret Vakfı Koordinasyonunda yürütülecek olan programın hafta sonları gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Hiçyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“1 ay sürecek eğitim programı cumartesi-pazar günleri 09.30-13.15 saatleri arasında yapılacaktır. Ayrıca, 8 saatlik SABEL olarak adlandırılan Türkiye-AB İhtisas Eğitimi programı da Ekim ayı içinde gerçekleştirilecektir. Bueğitim programımıza katılmak isteyenler başvurularını,www.tdvsem.com adresindeki başvuru bölümünden Türk Dışticaret Vakfı’na yapacaklardır. Daha fazla bilgi edinmek isteyen üyelerimiz,Odamız internet sitesinden de faydalanabilir.”
Başkan Hiçyılmaz, “32 saatlik Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi’ne katılanlara, Uluslararası geçerliliğe sahip olan, TDV Katılım Sertifikası (Türkçe ve İngilizce) ve 8 saatlik Türkiye-AB İhtisas Eğitimi’ne katılanlara daTDV-SABEL Sertifikası(Türkçe, İngilizce, Almanca) verilecektir.” ifadelerini kullandı.