Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) Başkanı Mücahit Bulut, 7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ‘9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın, savaş ortamında barışı hatırlatmak adına önemli bir etkinlik olacağını söyledi.
7-8 Mayıs tarihlerinde Kurşunlu Otoparkı’nda yapılacak 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğinin tanıtım toplantısı için dernek binasında basın mensupları ile bir araya gelen KUDER Başkanı Mücahit Bulut, buluşmayı, yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin finali olarak gördüklerini ifade etti.
40 stantta 55 ülkenin tanıtılacağı etkinlik kapsamında çeşitli sahne gösterileri de olacağını kaydeden Başkan Mücahit Bulut, buluşmaların dünya barışına olumlu katkıları olacağına inandıklarını dile getirdi. Başkan Mücahit Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu buluşmalar kardeşliğin yok olduğu, insanların savaş ortamında bulunduğu bir dönemde, kardeşliği tesis edecek, biz bir milletiz şuurunu gerçekleştirecek bir öğrenci buluşması olacaktır. Kayseri’de 78 ülkeden 4 bine yakın misafir öğrencimiz bulunmaktadır. KUDER olarak öğrencilerimizin, ülkelerine ‘gönüllü medeniyet elçisi’ olarak dönmelerini sağlamak amacıyla faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu buluşmaların da ‘ensar-muhavir’ kardeşliği çerçevesinde, dünya kardeşliğine katkıda bulunacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Mücahit Bulut, tüm Kayseri halkını etkinliğe davet etti.