KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut, yaptığı açıklamasında derneğin FETÖ-PDY yapılanmasıyla uzak yakın hiç bir alakasının olmadığını bildirdi.
KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut, "15 Temmuz 2016 akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainlerin (FETÖ) girişimleri 17 Temmuz 2016 günü saat 16:00 itibariyle bütün yurt genelinde tam anlamıyla bastırılmış ve devletimiz birlik ve kurumlarının tamamında mutlak kontrolü sağlanmıştır.Maalesef Ülkemiz çok ciddi bir sınavdan geçmektedir. Neredeyse her zerremize sızmış olan şerefsiz, alçak vatan haini FETÖ terör örgütü ve yandaşlarının faili oldukları her türlü melanete tüm Millet ve Ümmet olarak şahit olduk ve olmaya devam ediyoruz" dedi.
"Bu sebeple ülkemizde OHAL seferberliği ilan edilmiş, FETÖ terör Örgütü ile ile bağlantılı olan kurum, kuruluş, vakıf,dernek vb. kurumlara kapatma işlemleri başlatılmıştır" diyen Bulut, " OHAL kapsamında yürütülen tüm operasyonların en ufak bir şüpheye yer bırakmadan yürütülüyor olması zaruri bir tutumdur. Hatta bu süreçte bazı MASUM kurum ve kişilerin de sorgulanma sürecinden geçirilmesi beklenen bir gelişmedir. Şunu da özellikle belirtmek isteriz ki OHAL kapsamında yapılan mücadele devam etmeli, devlete ve millete ihanet eden hain işbirlikçiler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. KUDER bu mücadelede devletin ve milletin yanındadır.
Ancak FETÖ bağlantılı kurumların listesine nasıl olduğunu henüz anlayamadığımız bir şekilde Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği de (KUDER) dahil edilmiştir. Bu vesileyle derneğimiz, görevli müfettişler ve emniyet görevlileri tarafından incelenip soruşturulmuştur. Böylece KUDER’in FETÖ-PDY yapılanmasıyla uzak yakın hiçbir alakasının olmadığı tespit edilmiştir." ifadesinde bulundu.
Bulut, açıklamasında, "KUDER, herhangi bir cemaat ya da grup taassubu olmayan, millet ve ümmet şuuruna sahip nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş bir kurumdur.Bu amaca binaen çalışma yapan tüm Müslüman kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yapmıştır.KUDER, Millet ve ümmet düşmanlarıyla hiçbir zaman bağlantı kurmamış, hele Fetullahçı terörist hainlerle hiçbir zaman iletişim içerisinde olmamıştır.
KUDER, 17-25 Aralık darbe girişiminde Kayseri genelinde icra edilen “Dik Dur Eğilme, Kayseri Seninle” başlığı altında yapılan El ele Yürüyüşünde en ön saflarda yer almış, bu etkinliğin organizasyonuna katkı sağlayan vakıf ve dernekler arasında ilk sıralarda yerini almıştır" diyerek şu şekilde devam etti:
"KUDER yaptığı çalışmalarla FETÖ teröristlerinin her zaman önünü kesmiş, onların çalışma alanlarını daraltmıştır. KUDER yönetimi içerisinde maklube yemiş tek bir üye dahi yoktur. Bu nedenle Fetullahçı teröristlerin en koyu düşmanlığını üzerine çeken bir dernek olmuştur.
KUDER, Uluslar arası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun (UDEF) en aktif üyelerindendir. Türkiye genelinde 9 yıldan beri UDEF üyesi dernekler tarafından düzenlenen “Uluslar arası Öğrenci Buluşmaları” nın Kayseri ayağı her yıl KUDER tarafından icra edilmiştir.Bu faaliyet devletimizin tüm kurumları tarafından desteklenen, son 2-3 yıldan beridir de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da iştirak ettiği bir etkinliktir.Nitekim Öğrenci Buluşmalarının final progamı bu yıl İstanbul’da UDEF ve TÜGVA işbirliği ile gerçekleştirilmiş, programa Cumhurbaşkanımız da iştirak etmiştir.Dolayısıyla UDEF ve ona bağlı yapıların hiçbirinin FETÖ hainleri ile en ufak bir bağlantısını olmadığı aşikardır.
KUDER, Kayseri’de faaliyet gösteren Gönüllü Kültür Teşekkülleri’nin üyesidir ve aktif olarak bu oluşumun faaliyetlerine iştirak etmektedir. Bu oluşumun ise FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağlantısının olmadığı sabittir.
KUDER icra ettiği birçok faaliyette devlet kurumları ve devlet tarafından desteklendiği herkesin malumu olan kurumlarla ile işbirliği içerisinde olmuştur. Bu kurumlar içerisinde Başbakanlık, Valilikler, Belediyeler başta olmak üzere YTB,TİKA,IHH,UDEF Gençlik ve Spor Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı gibi kurumlar yer almaktadır. İsmi geçen yapıların FETÖ ile hiçbir alakasının olmadığı kamuoyunun malumudur.
Dolayısıyla KUDER , Fetullahçı teröristlerle bağlantılı dernekler listesine sehven eklenmiş, Bu yanlışlık başta Kayseri Valimiz ve Kayseri İl Emniyet Müdürümüzün gayretleriyle düzeltilmiştir.Kendilerine bu vesileyle tekrardan teşekkür ediyoruz.Ayrıca bu süreçte KUDER’e her türlü desteği sağlayan Devlet görevlilerimize,Sivil Toplum temsilcilerine ve bütün gönüldaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Bu vesileyle ülkemizde ilan edilen OHAL kanununu destekliyor, memleketin ve ümmetin FETÖ üyesi teröristlerden temizlenmesinin gerekliliğini sonuna kadar savunuyor, bu sürecin hayırlı bir şekilde nihayete erdirilmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz..
Bir kez daha, bu darbe girişimi esnasında devlet ve hukuk düzenine sahip çıkma adına şehit olan, kahraman askerlerimize, kahraman emniyet mensuplarımıza ve içerisinde çok sayıda gencimizin de bulunduğu kadirşinas milletimizin kahraman evlatlarına Yüce Allah’tan rahmet, değerli aile fertleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."