Maraşlıgil, müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, bayramların sevinçlerin ve mutlulukların paylaşıldığı günler olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı'nda kurban kesilerek Allah'ın affına ulaşılmaya çalışıldığını ifade eden Maraşlıgil, kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine dağıtılarak fakirlerin sevindirildiğini dile getirdi.

Maraşlıgil, ihtiyaç sahiplerini sevindirenleri Allah'ın da affıyla sevindireceğini belirterek, "Bize bu yönde çok sayıda soru geliyor. Etin, sucuğun hesabı çok yapılıyor. İnsan etini de yer, artandan sucuğunu da yapar ama bütün himmetimizi buraya harcamamamız lazım. Kurban keserken yapacağımız sucukların miktarını hesap etmemeliyiz. Allah için ne kadar fakiri nasıl sevindireceğimizin hesabını yapalım. Allah'a kestiğimiz kurbanlar değil, takva ve samimiyet ulaşıyor" diye konuştu.

Bazı insanların hayvanların kurban edilmesine tepki gösterdiğini anımsatan Maraşlıgil, insan vücudunun nasıl işlediğine bakılması gerektiğini anlattı.

Doktorların kırmızı etin tüketilmesiyle ilgili tespitleri bulunduğuna dikkati çeken Maraşligil, şunları kaydetti:

"Bir insan uzun süre kırmızı et yemezse B12 vitamini eksikliği meydana geliyor. Eğer bu vitamin eksik olursa kalp hastalıkları artış gösteriyor. Bunlar hekimlerden öğrendiklerimiz. B12 takviye edilirse kalp hastalığı için önlem alınmış oluyor. Allah yılda bir kez bu bayramı bizlere nasip ettiyse hem maddi hem manevi kulların ne kadar menfaati olduğunu hesap edin. 'Et bayramı, sucuk bayramı' bunları geçelim. Allah'ın rızasına gidecek yöntemi iyi belirleyelim. İhtiyaç sahiplerini, kimsesizleri, yetimleri sevindirelim. Vatanını, yurdunu terk edip topraklarımıza gelmiş din kardeşlerimizi gözetelim, onların sıkıntılarına ortak olalım, sevincimize onları ortak edelim. Bayramımızı böylece bayram yapalım." 

- Bayramlaşma mesajları

Bayramlarda büyüklerin ziyaret edilmesinin önemine de işaret eden Maraşlıgil, "Mesajlarla, e-maillerle bayramlaşmak yerine adam gibi büyüklerimizin yanına gidelim. Anamızı, babamızı ziyaret edelim. Ahirete intikal edenlerin kabirlerini ziyaret edelim. İslam kardeşliğini en zirvede yaşayalım, yaşatalım" ifadelerini kullandı.

Maraşlıgil, bir gazetecinin kredi kartı ve kredi çekerek kurbanlık alınıp alınmayacağını sorması üzerine, kredi kartıyla kurban almakta  mahsur olmadığını, kurban kesecek durumda olmayanların kendilerini zorlamaması gerektiğini sözlerine ekledi.