Kayseri’ye 800 kişilik modern bir kütüphane kazandıran ve 24 saat açık kent kütüphanesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, herkesi kütüphaneyle buluşturmak için yeni bir projeye dahil oldu. ’Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim’ sloganı ile hayata geçirilecek olan proje ile Kayseri’deki kütüphaneler birer cazibe merkezi olacak.
Kütüphane ve kütüphanecilik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çeken Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi ile ’Herkes İçin Kütüphane’ projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında sürdürülen eğitimlere katılan kütüphane personeli, eğitim sonunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi, Belsin Halk Kütüphanesi ve Gevher Nesibe Halk Kütüphanesi’nde projeyi uygulamaya başlayacak.
ÜCRETSİZ İNTERNET VE BİLGİ ERİŞİMİ
Proje kapsamında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi tarafından hibe edilecek bilgisayarlar üzerinden vatandaşlara temel bilgisayar ve internete erişim imkanı sağlanacak. ’Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim’ sloganı ile hayata geçirilecek projeyle kütüphanelerin vatandaşlar için birer cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında ayrıca, vatandaşların e-devlet ve e-belediye hizmetleri başta olmak üzere internet üzerinden sunulan hizmetlerden daha fazla yararlanması da amaçlanıyor.