Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır  profesyonel olarak okçuluk sporu ile ilgilendiğini, son olarak yaklaşık 10 gün önce Polonya'nın Wroclaw kentinde yapılan Dünya Okçuluk Kupası 4. Ayak Yarışları'nda altın madalya kazandığını söyledi.

Okçuluk sporuna başlamasında içinde ok atma sahnelerinin yer aldığı eski Türk filmlerinin büyük etkisi olduğunu vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu:

"Okçulukla tanışmam filmlerle oldu. Malkoçoğlu karakterini canlandıran Cüneyt Arkın'ın ok atma sahneleri çok ilgimi çekiyordu. Bu filmlerin etkisiyle evde ağaç ve lastikten yaptığımız yay ve oklarla abimle oyunlar oynuyorduk. Okçuluğa ilk adımı böyle attım. Çok çalıştım emek verdim ve bugünlere geldim." 

Okçuluk sporundaki başarılarında ailesinin de büyük katkısı olduğunu dile getiren Coşkun, "Okçuluğa önce ağabeyim, ardından ben başladım. Ağabeyim yapamadı bir süre sonra bıraktı. Bana, 'benim yapamadığımı sen yaptın' diyor. Annem ve babam bize büyük destek verdi. Onların desteği ve düzenli ve yoğun çalışma sonucunda başarılar geldi" diye konuştu.

Coşkun, bugüne kadar Türkiye'de 30, yurt dışında da 10 madalya kazandığını anlatarak, Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceler elde ettiğini söyledi.

Son olarak Polonya'nın Wroclaw kentindeki Dünya Okçuluk Kupası 4. Ayak Yarışları'nda altın madalya kazandığını ve 148 puan toplayarak, kendi rekorunu egale ettiğini vurgulayan Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şampiyonalara hazırlanırken ailemden uzun süreler ayrı kalıyorum. Sürekli kamptayım özel hayatım yok. Saat 05.00'te kalkıyorum, 21.00'e kadar antrenman yapıyoruz. Ocak ayından itibaren yurt içi ve yurt dışı kamplara  katıldım. Uzun süre evden uzaktaydım. Eve en fazla 3 gün geliyordum. Fedakarca çalışmanın karşılığını dünya şampiyonu olarak, aldım."