Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı için yaklaşık 15 bin hane ile anket çalışması yapıyor.
Anketörler, Master Plan Anketi için belirlenen hanelerden biri olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in evine de gitti. Annesi, eşi ve çocukları ile birlikte anket sorularını cevaplayan Başkan Çelik, şehri iyi yönetmek için iyi planlamak gerektiğini ve iyi bir planlama için de doğru verilere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu amaçla yaklaşık 15 bin hanede 75 bin kişiyle anket çalışması yapılacağını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Master Planı için anket çalışması yapan anketörler Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in Gültepe Mahallesi’ndeki evine gittiler. Başkan Çelik, anketörleri eşi İkbal Çelik ile karşıladı.
Anketörler, gittikleri her evde olduğu gibi Başkan Mustafa Çelik’in evinde de Kayseri’yi tanıtan ürünlerden oluşan hediyeler takdim ettiler.
Başkan Mustafa Çelik ve ailesiyle yapılan anket, çalışmanın amacına ilişkin bilgi verilerek başladı. Anketörler, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu Ulaşım Ana Planı ile ilgili ulaşım alışkanlıklarını öğrenmek amacıyla anket yaptıklarını belirttiler ve yaklaşık 15 bin hanede bu çalışmanın yapılacağını dile getirdiler.
İki sayfadan oluşan anket sorularını cevaplayan Başkan Mustafa Çelik’e anketörün "Çalışıyor musunuz?" şeklindeki soruyu yöneltmesi gülüşmelere neden oldu.
Başkan Mustafa Çelik, aile bireyleriyle birlikte gün içinde yapmış olduğu yolculuklar ve bu yolculukları hangi vasıta ile yaptığına ilişkin sorulara cevap verdi.
"ŞEHRİ İYİ YÖNETMEK İÇİN İYİ PLANLAMAK GEREKİR"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, anket çalışması tamamlandıktan sonra yaptığı açıklamada şehri iyi yönetmek için iyi planlamak gerektiğini, iyi bir planlama yapmak için de doğru verilere ve doğru bilgilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Birçok alanda planlamalar yaptıklarını ifade eden Çelik, "İmar planlarını yeniliyoruz. Kentsel Dönüşüm Master Planı, Tarım ve Hayvancılıkla ilgili master plan ve Ulaşım Master Planı’nı yapıyoruz. 2008’de yapılan Ulaşım Master Planı çok hızlı büyüyen Kayseri’de günümüz şartlarına yeterince cevap veremez oldu. Örneğin 2008’de olmayan Bölge Hastanesi bittiğinde günlük yaklaşık 40 bin kişiyi oraya taşımamız gerekiyor. Yine aynı şekilde 2008’de olmayan 1100 işyerinin bulunduğu Mobilyakent açıldı. Her iş yerinde 10’ar kişi çalışsa 11 bin kişiyi Mobilyakent’e götürüp getireceğiz. Bunların yanı sıra yeni nüfus yerleşim alanları da çıkmaya başladı. Bunların da ulaşım ihtiyaçlarını belirlememiz gerekiyor. Ulaşımda yaya trafiği, bisikletli trafik, lastik tekerlekli ve demir tekerlekli araç trafiğinin neden olduğu hareketlilik var. Tüm bu hareketliliği planlamamız gerekiyor. Bunun için de ciddi bir veriye ihtiyaç var. Hemşehrilerimizin nereden nereye gitme ihtiyacı hissettiğini; iş, alışveriş ya da sosyal amaçlı nerelere gittiğini bileceğiz ki buna göre ulaşım ihtiyacına cevap verebilelim. Bu nedenle yaklaşık 15 bin konuta gireceğiz. Ortalama beş kişiden haneleri düşünürsek 75 bin kişiyle görüşeceğiz" dedi.
Anketörlere karşı herhangi bir güvensizliğe neden olunmaması için anketörlerin imzalı ve onaylı yaka kartları olduğunu belirten Başkan Mustafa Çelik, tüm Kayserililere anket için verdikleri ve verecekleri destek nedeniyle teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, açıklamalarının ardından anketörleri uğurladı ve kendisine gösterilen güler yüzün gidilen her hanede gösterilmesini istedi.