Milletvekillerinin hukuki zeminde millete hizmet etmekle yükümlü olduğunu hatırlatan Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, HDP’li milletvekillerinin terör örgütü PKK’nın faaliyetlerine destek verdiği için ifadelerinin alındığını söyledi.
Milletvekillerinin eli silahlı terör örgütleri başta olmak üzere hiçbir grubun faaliyetlerine katılıp destek vermemesi gerektiğini belirten Ahmet Taş, “Milletvekillerine vekilliğini aldığı millete hizmet etmemek olduğunu hatırlatıyoruz.” dedi.
Ahmet Taş, bunun yanı sıra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü aracın patlatılması yoluyla yapılan saldırıyı da kınadıklarını dile getirdi. Söz konusu saldırının, daha önce Diyarbakır’ın Dürümlü mezraında tonlarca yüklü kamyonun patlatılması ile yaşanan ve 15 vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırı ile benzerlik taşıdığını da belirten Ahmet Taş, sözlerini şöyle tamamladı:
"Mazlumder Kayseri Şubesi olarak, Diyarbakır’da yaşanan son katliamı insanlık ve toplum hayatına yönelik kamu vicdanının asla kabul edemeyeceği bir saldırı olarak değerlendiriyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Katliamın sorumlularının bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini ve benzer katliamların bir daha yaşanmaması için ilgilileri daha tedbirli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.”