Cumhuriyet Meydanı'ndaki tarihi Kayseri Kalesi'nin yakınında açılan 50 fotoğraftan oluşan sergide Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Müslümanlara yönelik saldırılar gözler önüne seriliyor.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanılan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Olayların bir an önce durması için yetkili herkesin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Taş, şunları kaydetti:

"Orta Afirika'da bir yıldır dram yaşanıyor. Kara kıta Afrika'nın mazlum ülkesi Orta Afrika'da Müslümanlar dünyanın gözü önünde yok ediliyor. Uzun yıllar Fransız sömürgesinde kalıp, sözüm ona bağımsızlığına kavuşan Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanların iktidara gelmesinden rahatsız olan Fransa 1 yıl kadar önce Orta Afrika'yı yeniden işgal etti. İşgalci Fransa bu ülkede faaliyet gösteren milisleri silahlandırarak, Müslümanların üzerine gönderdi. Gözü dönmüş Anti-balaka milisleri, ülkede yaşayan Müslümanlara karşı Fransız askerlerinin gözü önünde büyük bir soykırım başlattı. Evleri yakılan, yağmalanan, sokak ortasında pala ile öldürülüp cesetleri yakılan mazlum Müslümanlardan, fırsat bulabilenler ülkeden kaçıp canlarını kurtarmak için yollara düştüler."

Sergiyle Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki olaylara karşı farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Taş, Türkiye'den gelen yardımlarla hayata tutunmaya çalışan mazlum Orta Afrika Müslümanları'nın bir an önce bu durumdan kurtarılması için uluslararası örgütlerin devreye girmesini istedi. 

Sergi, 27 Haziran Cuma akşamına kadar gezilebilecek.