Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Esenyurt Mahallesi Kürtüncü Camii’nde teravih namazı sonrası Esenyurt Sosyal ve Spor Tesislerinde semt halkı ile sohbet etti ve belediye çalışmalarını anlattı.
Esenyurt Mahallesi gezisine AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile daire müdürleri ve Esenyurt Mahalle Muhtarı Ahmet Serpil iştirak etti.
Esenyurt Mahallesi’ne çok amaçlı sosyal tesis ve park inşa ettiklerini, bölgeye hitap eden kapalı pazaryeri oluşturduklarını, ana cadde ve sokakların tamamını asfaltladıklarını, kaldırımları yenilediklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Esenyurt Mahallesi, Erciyes Kış Sporları Merkezinin başlangıç noktası olduğunu bu nedenle prestij mahalleler arasında yer aldığını söyledi.
Halkın ve özellikle gençler ile çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan ve mahalle gençleri ile sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
”Her gün bir mahallemizi ziyaret ederek halkımızla sohbet ediyoruz. Bu çalışmamızla mahalleleri gezerek yapılan çalışmalar ile yapılması gerekenleri tespit ediyoruz. Bu mahalle gezileri son derece faydalı olmaktadır. Bugün Esenyurt Mahallesi halkı ile beraber olduk. Onları dinledik. Bu mahalle gezilerinde hem belediye çalışmalarını yakından takip ediyor hem de bölge halkı ve esnaflarla sohbet etme imkânı buluyoruz. Sosyal tesisimizde görüldüğü gibi her yaş grubuna hitap eden hizmetlerimiz vardır. Oyun parkında çocuklar çocuk aletlerinde oynarken anne ve babalar kamelyalarda ve oturma gruplarında sohbet etmektedir. Gençler bu kapalı tesiste kurulan dev ekranda kupa maçlarını takip etmektedirler.”
Esenyurt Mahalle Muhtarı Ahmet Serpil ise Esenyurt Mahallesi’ne yapılan hizmetlerle mahallenin çehresinin değiştiğini ve güzelleştiğini, sosyal ve spor tesisleri ile mahalleye ayrı bir etkinlik kazandırdığını söyledi.