Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan okullarda öğretmenler odası düzenleme ve yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Melikgazi ilçe sınırları içerisinde 204 ilk, orta ve lise eğitim binası bulunduğunu ve 120 bin öğrencinin 6820 öğretmen ile eğitim yapılmakta olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak yaptırmış olduğumuz 8 eğitim binamız ile devam eden 2 eğitim kurumu binamız eğitime verdiğimiz önemin bir ifadesidir. Eğitim kalitesinin yükselmesi için yatırımlarımız devam ediyor. İnsan odaklı yatırımlarımızda eğitim gönüllüleri olan öğretmenlerimizi de unutmuyoruz. Onlara yönelik şimdiye kadar 56 öğretmenler odasını yeniledik, bakım yaptık ve döşedik. 2016 yılında ise ihale ile 5 okulumuzun öğretmenler odasını yeniledik. Öğretmenler odasını sadece iç ve dış boya ve mobilya olarak değil, teknik olarak da donatıyoruz. Bilgisayar ve internet imkanı sağlıyoruz. Televizyon yerleştiriyoruz. Melikgazi olarak eğitim konusundaki hassasiyetimiz herkesçe bilinmektedir.” dedi.
2016 yılında ihale ile öğretmenler odası yenilenen ve işlevlik kazandırılan okulun 3’ü ortaokul, 2’si ise ilköğretim okulu olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, okulların her türlü ihtiyacının karşılandığını, ancak okulların taleplerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazılı talepleri doğrultusunda Meclis Kararı ile yerine getirildiğini sözlerine ekledi.