Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi Çocuk Meclisince her yıl 7-13 yaş grubuna hitap eden yaz kurslarının büyük bir heyecan ve şevkle devam ettiğini söyledi.
Melikgazi Belediyesince şehrin 8 ayrı semtine inşa edilen sosyal ve spor tesislerinde devam eden kurslarda çocukların gönüllerince eğlenirken hem eğitildiklerini hem de öğrendiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Çocuk Meclisi Yaz etkinliğinin ilkinin 25 Ağustos 2016 Esenyurt Sosyal Tesislerinde yapılacağını kaydetti.
Çocuk Meclisi yaz etkinliğinde ailelerin çocukların vasıtası ile kaynaştığını İfade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çocukların yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendirmelerine ve eğlenirken öğrenmelerine imkân sağlamak amacıyla yaz okullarını her yıl açıyoruz. Çünkü Çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. Onların iyi yetişmelerini sağlamak adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Bu seneki yaz okulumuz ise 8 ayrı sosyal ve spor tesisimizde 3 ayrı kategoride toplam 12 branşta kurs açtık. Şu anda kursa katılan öğrenciler büyük bir istek ile devam etmektedirler. Bu kursa iştirak eden öğrencilerimiz çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bunlardan ilki 25 Ağustos 2016 Perşembe günü Esenyurt Sosyal ve Spor Tesislerinde Saat:1800’de yapılacaktır. Yaz kursu etkinliğine tüm halkımız davetlidir. Çünkü bu kurs etkinlikleri aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin bir vesilesi olduğu gibi aynı zamanda kanıtıdır.”
Başkan Memduh Büyükkılıç, yaz kursları aynı zamanda çocukların kişisel gelişimini sağlayacak olan değerler eğitimi, liderlik eğitimi, kişisel gelişim, sosyal hayatta iletişim gibi özel derslerin yer aldığını sözlerine ekledi.