Melikgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Keykubat Kapalı Semt Pazaryeri ile Sosyal Tesisi kendi elektriğini kendi üretecek.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Keykubat Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Keykubat Kapalı Semt Pazaryeri ile Sosyal Tesisi’nin de Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ile AK Parti Melikgazi İlçe başkanı Sami Kadıoğlu ve daire müdürleri ile inceleme gezisinde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Keykubat Mahallesi’nin büyüyen ve gelişen bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, pazaryerinin haftada bir gün hizmet veren alanlardan farklı olarak, kendi enerjisini kendisi üreten sosyal bir tesis niteliğinde olduğunu ifade etti. 178 esnafa ev sahipliği eden, 3 bin metrekare kapalı alana sahip pazaryerinin ikinci katında 900 metrekarelik sosyal tesis ve bin 500 metrekarelik spor salonu olduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Amacımız pazar yerlerini sadece haftanın bir günü kullanılan bir yer olmaktan çıkartıp fonksiyonel hale getirilmektir. Yanındaki sosyal tesisimiz ise ayrı bir yatırım ve hizmettir. Tesis kendi elektriğini güneş enerjisi ile kendi üretecektir. Bu da bizim enerji ye verdiğimiz önemin bir ifadesi olan çalışmadır.” diye konuştu.