Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Katılımcı Demokrasiye büyük önem verdiklerini ve belediye çalışmaların her aşamasında istişare ile fikir alışverişi yaparak hizmet ve yatırımları gerçekleştirdiklerini söyledi.
Belediye yatırımlarını planlarken mahalle muhtarları, mesleki oda ve dernekler ile muhakkak fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak yatırım ve hizmetlerin yerinde ve zamanında gerçekleştirilmesi için önceden titizlikle bir altyapı oluşturuyoruz. Yatırım ve hizmet sıralamasında mahalle halkı, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışıyoruz. Çalışmaların daha verimli ve etkin olabilmesi için anket çalışmaları yapıyoruz. Şimdi yine bir anket çalışmamız var. 2017-2021 yılları arasını kapsayan 5 yıllık yatırım planlaması için geniş kapsamlı bir anket çalışması yapmaktayız. Belediyemizin internet sayfasında yer alan anket çalışmamızın yanı sıra Forum Kayseri AVM’de vatandaşlarla bire bir görüşerek hazırlanan bilgi formunu doldurmalarını fikir ve düşüncelerini, yapılması istenilen projeleri var ise belirtmelerini istiyoruz.Halkımız ankete katılarak belediyemiz çalışmalarına yön vererek ihtiyaçların belirlenmesinde öncülük etmiş olacaklar.”dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Anketinin 10 soru içerdiğini vatandaşların bu soruları cevaplanması ile hem belediye çalışmalarına iştirak etmiş olacaklarını hem de katılımcı demokrasinin en güzel örneğini sergileyeceklerini sözlerine ekledi.
Ankete katılan vatandaşlarda Melikgazi Belediyesi’nin bu uygulamasından oldukça memnun olduklarını belirterek “ bizlerin fikirlerine önem verilmesi, halkın isteklerine cevap verilmesi ve bu yönde planlama yapılması bizler için son derece önemli. Bu çalışmanın diğer kurumlara ve belediyelere örnek olmasını temenni ediyoruz. Demokrasinin bir gereği olarak gördüğümüz bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”dediler.
Forum Kayseri AVM’de açılan stantta şu ana kadar yaklaşık 15.000 bin kişi anket formunu doldurarak Melikgazi Belediyesi’nin stratejik planına katkı sağladı.