Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Keykubat Pazaryerinin çatısına güneş enerjisinden elektrik üretilerek semt Pazar yerinin ve sosyal ve kültür sitesinin elektrik ihtiyacını karşılayacağını söyledi.
4 yıl gibi çok kısa bir sürede amorti
Çevreci bir anlayış ile üretime katkıda bulunmak, harcadığımız enerjinin bir miktarını buradan karşılamak ve fazlasını satmak suretiyle bu işe başladıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Enerji alanında sadece bu yapılan çalışmaya değil, diğer konularda da gayret gösteriyoruz. Parklarımızın tamamı, pazar yerlerimizin tamamı led aydınlatma ile aydınlanıyor. Amacımız, enerjiyi en az tüketen bir belediye olmak. Keykubat semt pazaryeri kendi elektriğini kendi üretecektir. Bu da bizim enerji ye verdiğimiz önemin bir ifadesi olan çalışmadır. Keykubat Pazar yeri çatısına kurulan 315 kW gücünde GES santrali için toplamda 1260 panel ve 20kW’lık 14 invertör kullanılmıştır. Panellerde üretilen DC enerji 28 adet 25 kw gücünde invertörlerde AC enerjiye dönüştürülmektedir. Tesis ekim ayı içerisinde devreye alınacaktır. Yapılan santralin yıllık 420.000 kW/h enerji üretmesi beklenmektedir. Bu üretim yıllık 165.000 TL ye tekabül etmektedir. 4 yıl gibi çok kısa bir sürede amorti edecektir. Yapılan bu yatırım şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.
Çevreci bir anlayış ile
Başkan Memduh Büyükılıç, Keykubat Pazaryerinin çatısına güneş enerjisi çalışmasının diğer Gökkent, Danışmentgazi ve hürriyet semt Pazar yerlerinde de uygulanacağını bunun için projelerin hazırlandığını sözlerine ekledi.