Melikgazi Belediyesince organize edilen ve 5,6,7 ve 8 sınıf öğrencilerin TEOG kurslarının bayram sonrası açılacağını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TEOG kurslarına katılan öğretmenlere 3 gün süre ile oryantasyon eğitimi verileceğini söyledi.
Bu kurslara ilk kez katılan eğitimcilere yönelik yeni bir ortama giren kişiye o ortama alıştırmak ve bilgi vermek için verilecek eğitim ve hizmet ile eğitim kalitesi yükseltmek istediklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, eğitimin 3 gün süre ile devam edeceğini kaydetti.
Lise mezunu öğrencilerine yönelik tüm dersler üzerinden verilecek TEOG kurslarının 10 ayrı merkezde verileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi eğitim ve eğitimcinin dostu, destekleyicisi ve yatırımcısıdır. Bunu her fırsatta her yatırım ve hizmette sergilemektedir. Nitekim orta öğretimden mezun veya açık lisede okuyan öğrencilere yönelik yüksek öğretime geçiş ile lisans yerleştirme sınavları için yol boyunca devam edecek kurslar düzenledik. 10 ayrı eğitim merkezinde yer alan sınıflarda 2016-2017 eğitim yılı için 50 kurs öğretmeni iştirak edecektir. Kurs öğretmenlerin bilgilendirme için 3 gün süre ile oryantasyon eğitimi verilecek.” dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, bu kursların Melikgazi Belediyesi Tiyatro salonunda verileceğini ve kurs sonrası derslerin başlayacağını sözlerine ekledi.