Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bugün açılan ve ilk ders zili çalan 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için Melikgazi Belediyesince ilçe genelinde gerekli tedbirlerin alındığı ve çalışmaların tamamlandığını söyledi.
Melikgazi Belediyesi olarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Melikgazi ilçesinde 102 okulda, 3282 derslikte 120 bin öğrencinin ve 6800 öğretmenin eğitim yılına başladığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi nüfusu ile Kayseri ilinin en büyük ilçesi konumundadır. Kayseri Merkez ilçenin % 50’si Melikgazi de yaşamaktadır. 550 bin nüfusun yaklaşık 120 bini bugün okula başladı. Ayrıca üniversitelerde yaklaşık 90 bin öğrenci bulunmaktadır. 102 eğitim kurumu ve 120 bin öğrenci kapasiteli ilçemizde belediye olarak gerekli tedbirler ve çalışmaları tamamladık. Yaz tatili süresince 34 okulda spor ve basketbol sahası, 28 okulda okul içi tadilat ve bakım ile tüm okullarda bahçe ve çevre düzenleme çalışması yaptık. Ayrıca yine ilçe sınırları içerisindeki tüm okullarda haşarata karşı birden çok ilaçlama çalışmasını yerine getirdik.“ dedi.
Sürücüleri ve özellikle öğrenci servis sürücülerini uyararak hız yapmamalarını isteyen Başkan Memduh Büyükkılıç, okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik akışının daha güvenli ve seri olması için öncelikle okul yollarında çalışmaları tamamladıklarını sözlerine ekledi.