Geçtiğimiz sezon 78 takım arasında Türkiye’nin en iyi 4. takımı olarak büyük bir başarıya imza atan Melikgazi Belediyespor Basketbol takımının bu başarısına Basketbol Federasyonu kayıtsız kalmadı ve yönetim kurulu yapmış olduğu son toplantıda kulübün 2016-2017 sezonunda Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele etmesine karar verdi.
Melikgazi Belediyespor ile birlikte Artvin Belediyespor, Bilecik Belediyespor, İnegöl Belediyespor, Çankırı Demirspor, Genç Karşıyaka ve Antalyaspor takımları 2016-2017 sezonunda 2. ligde mücadele edecek.
Basketbol branşında tarihinde ilk kez 2. ligde mücadele edecek olan Melikgazi Belediyespor’da basketbol federasyonundan gelen müjdeli haber gerek yönetimde gerekse Kayseri basketbol camiasında sevinçle karşılandı.
Kulüp Başkanı Serdar Öztürk, Voleybol takımının ardından basketbol takımının da 2. ligde mücadele edecek olmasından dolayı mutlu olduklarını ve ilk defa mücadele edecekleri 2. ligde ilk sezon hedeflerinin ligde kalıcı olmak olduğunu söyledi.
Melikgazi Belediye Başkanı ve Kulüp Onursal Başkan Büyükkılıç konuyla ilgili açıklamasında, “Basketbol federasyonu yönetim kuruluna Anadolu’nun parlayan yıldızı, yıllardır mücadele ettiği liglerde her zaman centilmenliği ve elde ettiği başarılarla adından söz ettiren takımımızı 2. lige alarak, Kayseri’den yetişen genç basketbolculara bu önemli ligde mücadele etme şansını verdikleri için teşekkür ediyorum. Elbette 2. ligde hem kalıcı olmak, hem büyük başarılar elde etmek,hem de ilerleyen sezonlarda 1.lige yükselmek için inanıyorum ki,yönetim kurulumuz,teknik heyetimiz ve son sözü söyleyecek olan sporcularımız kendilerine yüklenen sorumluluğun bilincinde,başarıdan başarıya koşmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır.Voleybol,basketbol,Ampute futbol,tekerlekli sandalye basketbol takımları,yaz okulları ile Melikgazi Belediyesi Sporun ve Sporcunun Dostu ve Destekçisi olmaya devam ediyor.” diye konuştu.
Melikgazi Belediyespor yeni sezon hazırlıklarına antrenör Nihat Kahraman nezaretinde 15 Ağustos itibariyle başlayacak.