Türkiye Erkekler ve Bayanlar Voleybol 1. ve 2. Ligi fikstürü çekildi. Fikstür çekimi sonrasında Melikgazi Belediyespor 1. Lig B grubunda mücadele etme hakkını elde etti. Ligler 16 Ekim tarihinde başlayacak ve ilk devre 25 Aralık tarihinde sona erecek. Melikgazi Belediyespor ligin ilk karşılaşmasında 16 Ekim’de deplasmanda Hatay Büyükşehir Belediyespor takımının konuğu olacak.
Melikgazi Belediyespor çekilen fikstür sonrasında 68 Aksaray Belediyespor, Bingöl Solhanspor, Ankara Eserspor, Ankara TVF Spor Lisesi, Erzurum Palandöken Belediyespor, Giresun 1926 Bulancakspor, Gümüşhane Torul Gençlik, Hatay Büyükşehir Belediye, Hatay Payas Belediye 2011, 1920 Maraşspor, Kars Genç Kafkarsspor, Malatya Büyükşehir Belediyespor ve Tokat Niksar Belediyespor takımları ile ilk 4 takım arasına girerek play-off’a kalabilmek için mücadele edecek.
Melikgazi Belediyespor’da geçtiğimiz sezonki kadrodan 6 oyuncu ile yollar ayrılırken genç takımdan 9 sporcu A takım kadrosuna dahil edildi. 20 Ağustos’ta Antrenör Fuat Kalay nezaretinde Keykubat Sosyal ve Spor tesislerinde sezon hazırlıklarına başlayan temsilcimiz haftada 5 gün, günde tek antrenman yaparak yeni sezona hazırlanıyor.
Bu sezon 20 yaş ortalaması ile ligin en genç takım olarak zirve mücadelesi vereceklerini belirten Kulüp Başkanı Serdar Öztürk, “Lig öncesi hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Genç bir kadro ile bu sezon mücadele edeceğiz.6 oyuncumuzla yollarımızı ayırdık.9 genç takım sporcumuz bu sezon A takım’da yer alacak. Gençlerimiz için çok önemli bir fırsat.Genç sporcularımız inanıyorum ki, kendilerine olan güvenimizi boşa çıkartmayacaklar ve gerek şehrimizi gerekse Melikgazi Belediyesini 1. Ligde en iyi şekilde temsil edecekler. Her sezon olduğu gibi bu sezonda ilk 4’e kalarak play-off oynamak istiyoruz.” dedi.