Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak 15 yıldır başarı ile geri dönüşüm çalışmasını gerçekleştirdiklerini ve işe öncelikle eğitim ve bilgilendirme çalışmaları ile başladıklarını söyledi.
Geri dönüşüm ve çevre korumacılığının uzun dönemde başarı ile uygulanması ve toplumda bir yaşam biçimi haline gelmesi için eğitim ve bilinçlendirmenin büyük önemi olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı içerisinde 84 okula bizzat gidilerek geri dönüşümün öneminin anlatıldığını ve 45 ilkokul öğrencisinin de bizzat geri dönüşüm tesislerinin gezdirilerek öğrencilere yönelik geri dönüşüm eğitim semineri verildiğini kaydetti.
Geri dönüşüm tesislerini gezen öğrencilere çevre eğitim seti verdiklerini annelerine ise geri dönüşüm kutusu, mutfak önlüğü, çanta ve promosyonlar verdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Geri dönüşüm çalışmasında öncelikle bina görevlilerine, ev hanımlarına yönelik çalışmalar yaptık. Sonra muhtarlar, kurum ve kuruluşların halkla ilişkiler birimlerini bilgilendirdik. Yani geri dönüşüm ve çevre korumacılığına eğitim ile başladık. Başarının sırrı eğitimdir. 15 yıldır da örnek ve referans bir çalışma ile geri dönüşümü gerçekleştiriyoruz. İlk ve orta öğretim öğrencilerine eğitim semineri verdik. Şimdi de anaokulu öğrencilerine vermeye başladık.Küçük yaşta verilen eğitim ileri ki yıllarda alışkanlık yapmaktadır. Çevreci neslin temellerini atıyoruz. Bu nesil ileri ki yıllarda bilgili, bilinçli ve donatımlı birer çevreci vatandaş olarak toplumda yerine alacaktır."
Başkan Memduh Büyükkılıç, geri dönüşüm eğitiminin slayt eşliğinde ve geri dönüşüm malzemelerin tanıtımı ile gerçekleştirilerek görsel bir şölen içerisinde çocukların bilinçlendirildiğini sözlerine ekledi.