Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince her ay çeşitli konularda vatandaşları bilgilendirmek amacı ile yapılan Sağlık Seminerlerinde bu ay ki ‘obezite’ olduğunu söyledi.
Melikgazi Belediyesi Yıldırımbeyazıt Mahallesinde yer alan Necip Fazıl Kısakürek Sosyal ve Spor tesislerinde gerçekleştirilen ve Melikgazi Belediyesi Engeliler Ünitesi Down Sendromlu ve Otistik Öğrencilerin Ailelerine ve Çocuk Meclisi Üyelerine yönelik yapılan seminere konuşmacı olarak Melikgazi belediyesi çalışanlarından Diyet Uzmanı Derya Ergüneş katıldı.
Dünya da yaklaşık 250 milyon kişinin obez olduğunu ve bu sayının her yıl arttığını belirten Diyetisyen Derya Ergüneş ”Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmaya göre 2025 yılında obez kişi sayısının 300 milyon’a ulaşacağı tahmin edilmektedir. Amerika’da her yıl 350-400 bin kişinin obeziteye bağlı rahatsızlıklardan dolayı hayatını kaybetmektedir. Bu sonuçlardan da anlaşılacağı gibi obezitenin vahşi bir katil olduğu gerçeğini herkesin kabul etmesi gerekir.“ dedi.
Şişmanlığın bir hastalık olduğunu ve sıklığının giderek arttığını da belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Şişmanlığın yaşam süresini ve kalitesini olumsuz yönde etkilediğini bu yüzden şişmanlığın mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık olduğunu ve Şişmanlıktan korunmanın en iyi yolunun da sağlıklı beslenmeden geçtiğini kaydetti.
Soru cevap şeklinde geçen seminerin son bölümünde katılımcı aileler ve çocuk meclisi üyeleri obezite ile ilgili kafalarında soru işareti uyandıran konular hakkında sorular sorarak, daha detaylı bilgi edinme imkânı buldular.
Seminer sonrası seminere katılan Down Sendromlu Ve Otistik Öğrencilerin Aileleri ve Çocuk Meclisi Üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.