Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak ve hayvanları tanıtmak amacı ile oluşturulan yapay hayvanat bahçesine yoğun ilgi gösterildiğini bildirdi.
83 çeşit hayvanın fiberglastan yapılmış figürlerinin yer aldığı ve bire bir boyuttaki hayvanların 3.000 m² alanda sergilendiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, filmlerde ve belgesellerde gördüklerini ancak gerçek boyutları hakkında bir fikri olmayan çocuklar için bire bir yapılmış hayvan figürlerinin ayrıca eğitici bir yönü de olduğunu belirtti.
Yapay hayvanat bahçesinde kanguru, su aygırı, piton, at, deve, zebra, panda, boğa gibi hayvanlardan birer adet, penguen, fok, timsah, kaplumbağa, goril ve maymun gibi hayvanlardan ise ikişer adet olmak üzere toplam 81 figürün yer aldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Melikgazi Belediyesi olarak mahallelerde büyük ölçekli ve çok amaçlı parklar inşa ederek her yaş grubuna ve her kesime hitap eden hizmetler sunuyoruz. Kamelyalar ile ailelere piknik alanları oluşturuyoruz. Sosyal ve spor tesislerimiz ile geniş bir yelpaze ağında hizmet sunuyoruz. 500’ün üzerinde park alanımız bulunmakta ve tüm parklarda çocuk oyun alanları mevcuttur. Şu anda parklar çocuklara emanet edilmiştir. Parklarda çocuklar aileleri ile birlikte neşe içerisinde yaz tatillerini değerlendirmektedir. Belediye olarak çocuklara özel trafik parkı, yapay hayvanat bahçesi parkı gibi özel parklar inşa ettik. Yapay hayvanat bahçesinde de çocuklar hem öğreniyor hem de eğleniyorlar.”