Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği, Gaziantep’teki terör saldırısını kınayarak, Güneydoğu’da başlatılan huzur nöbetlerine destek verdiğini açıkladı.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, "15 Temmuz Fetullahçı terör örgütünün milletimize, devletimize, meclisimize, birliğimize ve beraberliğimize kasteden darbe girişiminin püskürtülmesinin hemen ardından PKK’nın kalleş terör faaliyetlerini tekrar artırarak sürdürdüğüne şahit oluyoruz. DAEŞ’in canlı bombalarıyla düğün evlerini matem evleri haline getirmesini üzülerek izliyoruz" dedi.
Kalkan, "Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgemizde yaşayan insanımız başta olmak üzere bütün ülkelerin yüreği yanmaktadır. Hain terör, çocuk demeden kadın erkek demeden her önüne geleni kalleşçe katlediyor. Bir gün işin de gücünde herhangi bir Kürt aileyi yok ediyor, bir başka gün babasının yanındaki beş yaşındaki masum çocuğu katlediyor ya da emniyet binalarına saldırarak güvenlik güçlerini şehit ediyor.
Orta Doğu bölgesinin kalbine hançer gibi saplanan DAEŞ terör örgütü batılı efendilerinin kuklası olmaya devam ediyor. Bir çocuğun bedenine bombalar sararak yine de kendisi gibi çocukların ve masum insanların üzerine salıyor. Bu caniliği yapan kişiler görünüşte Müslüman fakat gerçekte İslam alemine gün yüzü göstermek istemeyen batılıların piyonlarıdır" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Biz biliyoruz ki acıyla yoğrulmuş bir vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Her saldırı bizi biraz daha birbirimize kenetlemektedir. Acıda ve kederde kaynaşmış milletimiz sabırla bu saldırılara direnecek tarihi ve manevi birikime sahiptir. Halkımız PKK terör örgütüne 40 yıldır direniyor. 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütüne hep beraber direndik. Bundan sonra da direneceğiz. Bu iradeyi bütün dünyaya gösterdik. Küresel güz odakları ve taşeronları da bu gerçeği bildikleri içindir ki en namussuz en kalleş saldırılara başvuruyorlar.
PKK’nın Elazığ, Bitlis, Van saldırılarında şehit olan kahramanları ve bu mücadelede canlarını ortaya koyan yiğitleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Elazığ’daki menfur saldırıda şehit olan 3 polisimize ve Van’da şehit olan 3 askerimize, yine Bitlis’te şehit olan 6 vatan evladına Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.
Gaziantep’te bir düğün evinde canlı bomba saldırısı sonucu hayatını kaybeden 51 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz. Bu mücadeleler esnasında yaralanan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza acıl şifalar diliyoruz. Güneydoğu’da Memur Sen ailesi ve diğer sivil toplum kuruluşları orada yaşayan halk huzur nöbetine başlamışlardır. Bu nöbetlerin demokrasi nöbetleri gibi başarıya ulaşacağına inanıyoruz. Türkiye’nin her bölgesindeki insanlar ve kuruluşlar olarak huzur nöbetlerini destekliyoruz. Sonuç alınana, ülkemizin teröristlerden temizleninceye kadar devam etmesini istiyoruz. Tüm kamu çalışanları olarak hem iş yerlerimizde hem de meydanlarda Türkiye’nin istikbali ve istiklali için mücadele etmeye devam edeceğiz"
Açıklamanın okunmasından sonra Memur-Sen üyeleri İstiklal Marşı’nı okuyarak alandan ayrıldı.