Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi ’Eğitimin yaşı yoktur’ ilkesi ile bilgili ve bilinçli üretici yetiştirilmesine katı sağlamak amacı ile Kültür Mantar Yetiştiriciliği kursu açacaklarını söyledi.
Melikgazi Belediyesi olarak organik gıda yetiştirilmesine katı sağlamak ve bu yönde Pazar oluşturmak amacı ile meslek edindirme kursu açtıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Toplumumuzda büyük bir rağbet gören ve talep edilen kültür mantarcılığı yönünde çalışma yaparak bu yönde eleman yetiştiriyoruz. Kültür mantar nedir, nasıl yetiştirilir, cinsleri, yetiştirme ortamları, büyütülmesi gibi teorik bilgilerin yer alacağı teorik biler verilecektir. Kültür mantar yetiştiriciliğine katılan kursiyerlere teorik bilgi sonrası Melikgazi Fidanlık Tesisleri’nde ise uygulamalı eğitim verilecektir. Melikgazi her zaman öncü olmaya devam etmekte olup, kültür mantar yetiştiriciliği alanındaki bir eksikliği gidermiş olacaktır” dedi.
Bu çalışmanın aynı zamanda ekonomiye ve organik tarıma katkı ve destek olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, uygulamalı eğitimi ziraat mühendisleri ve teknikerleri tarafından verileceğini kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Kültür Mantarı Kurslarına katılmak isteyenlerin Kültür İşleri Müdürlüğü’ne 10 Aralık 2016 gününe kadar müracaat edebileceklerini sözlerine ekledi.