Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Cumhuriyet Meydanı sabunlu suyla yıkanarak temizlendi. Temizlik çalışmalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik bizzat katıldı. Başkan Çelik, temizlik sonrası kaldırım ve yeşil doku çalışmalarının başlayacağını belirtti ve meydanın Kayseri’ye yakışır hale getirileceğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi sabahın erken saatlerinde geniş bir ekiple Cumhuriyet Meydanı’na girerek detaylı bir temizlik çalışması başlattı. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, temizlik çalışmalarına bizzat da iştirak etti.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada 15 Temmuz’dan bu yana demokrasi nöbetine ev sahipliği yapan Cumhuriyet Meydanı’nın bir anlamda nöbet yorgunu haline geldiğini belirten Başkan Çelik, Son nöbeti tuttuk ve sıra temizliğe geldi. Park Bahçeler ekiplerimiz, temizlik firmalarımızın tamamı ve itfaiyemiz sabah erken saatte çalışmalara başladı. Öncelikle çeşitli temizlik malzemeleri ile sert zemindeki kirleri temizledik. Akabinde Fen İşlerimiz meydana girerek yıpranan kaldırımları değiştirecek. Daha sonra da Park Bahçeler ekipleri sulama tesisatlarını da değiştirerek yeşil dokuyu yeniden yapacak. Çiçekler yeniden dikilecek. Tüm bu çalışmaların ardından Cumhuriyet Meydanımız Kayseri’ye yakışır bir hale gelecek" dedi.