Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, “Birlik beraberliğimizi düşmanlarımıza göstereceğimiz gündeyiz." dedi.
Kocasinan Belediyesi Meclis Toplantısında konuşan MHP Meclis Üyesi Kazım Yücel, 15 Temmuz’daki FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı. Günün siyaset yapma günü olmadığını, birlik ve beraberlik günü olduğunu belirten Yücel, 15 Temmuz gecesi Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhurbaşkanının çağrısına uyduklarını ve milli birlik için elini taşın altına koyduklarını söyledi.
Kocasinan Meclisi üyeleri olarak, darbe girişiminde şehit olan ailelere sabır dilediklerini kaydeden Kazım Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Maalesef ülkemizde yıllardır konuşlanan ama gittikçe haddini aşan, bir ucu okyanus ötesine bir ucu Türkiye’nin içerisine kadar sızan, bizden gibi görünen, belki bizim içimizdeki bazı arkadaşlarımızın böylesine hain saldırısını Meclis olarak kınıyoruz. Eğer bir iddianız var ise geleceksiniz sandığa katılacaksınız, bir parti kuracaksınız, orada aldığınız oyla bu ülkenin rejimini mi değiştiriyorsunuz gücünüz neye yetiyor ise bunun çabası içerisinde olacaksınız. Haince bizim evlatlarımızı bize, bizim silahlarımızı bize haince doğrultarak yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Daha önceki yıllarda Vatikan ile görüşmelerini izlediğim anda ürpermiştim bu şahsın. Bu ülkede Müslümanı Müslümana kırdırabilecek kim var acaba diye düşünüyordum ama ben böyle bir hainliği bu insanlardan umsam da bu kadar büyük bir çıkış beklemiyor idim. Müslümanı Müslümana kırdırmayın, iki Müslümanı birbiriyle karşılaştırmayın. Peygamber Efendimiz çoğu zaman söylemiş, ‘Ola ki bir karşılaşma oldu burada biri diğerine üstünlük sağladı ise cezasını verirken masum olanların da hakkını korumalı’ demiştir. Devlet büyüğümüz tepesi ihanet, ortası ticaret, tabanı ibadet diye ifade ettiği konu bence şu anda tam yerli yerine oturuyor. İhanet içerisinde olanların cezasını yargımızın vermesi temennimiz, insanların ticaretten kazandığı rakamların sorulması savcılarımızın yapabileceği bir araştırma ama tabandaki o masum insanları kazanmak toplumumuzun bir sorunu. Şefkat de göstereceğimiz olacak, bilgi de aktaracağımız olacak ama bu masum gibi görülen insanları da kurtarmak Türkiye Cumhuriyetinin görevi diye tahmin ediyorum. Siyasetin bittiği bir gündeyiz şu anda. Bana göre siyasetin şuanda birlik ve beraberlik içerisinde düşmanlarımıza gösterilmesi gereken bir gündeyiz. Belki çok küçük bir ilçeyiz, sesimiz duyulmayabilir ama ne olursa olsun birlik ve beraberlik için gayret edeceğiz. Kayseri’de demokrasiye sahip olan bütün herkese teşekkürlerimi arz ediyorum."
MHP Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel’in konuşması, salondakiler tarafından alkışlandı.