Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi açılışına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainlerin kıpırdayacak olması halinde bu milletin yine sokağa çıkarak hadlerini bildireceğini söyledi.
Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi’nin açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve Akkışla halkı katıldı.
Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, ilçelerde açılan kadın ve gençlik merkezlerinin önemini dile getirdi. Vali Kamçı bu merkezler sayesinde kadın ve gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirerek ekonomiye katkıda bulunabileceklerini ifade etti.
"KIPIRDAYACAK OLSALAR SOKAĞA ÇIKACAĞIZ"
15 Temmuz ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, "15 Temmuz’da hiç ummadığımız bir yerden vurdular. Hırsız içerdeyse kapı kilit tutmazmış. Bu kez hırsız içerdeydi" dedi. FETÖ örgütünün başına ve hala ona inananlara da seslenen Bakan Mehmet Özhaseki, "Cumhurbaşkanını, Başbakanı dinleyerek yabancı ülkelere servis ettiler. Bu dinlemelerden sana ne kitapsız adam. Sen nasıl hocasın. İslam dışına çıkmış, Allah yolundan şaşmış adam Mehdi mi olur. Olsa olsa sapık olur." diye konuştu.
Bakan Mehmet Özhaseki, sözlerinin sonunda FETÖ terör örgütüyle ilgili tehlikenin henüz bitmediğini de belirterek, "O yapı kıpırdayacak olsa sokağa çıkacağız ve yine hadlerini bildireceğiz" dedi.
"BU MİLLET 15 TEMMUZ’DA YÜZYILIN ZAFERİNİ KAZANDI"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını; ancak birilerinin de gece gündüz bu vatanı parçalamanın planlarını yaptıklarını belirtti. Bu milletin hainlerden ve terörden çok çektiğini ifade eden Başkan Çelik, "PKK’sı, DEAŞ’ı, PYD’si ve daha birçok terör örgütü bir takım güçlerden aldıkları cesaret ve yardımlarla her türlü kötülüğü sergilediler. Sonra gördük ki beterin de beteri varmış. Hıyanetin başı, terörün başı, yılanın başı aramızdaymış. Kendisini Müslüman olarak gösteren; ama Müslümanlıkla zerre kadar alakası olmayan FETÖ, alçaklıkta sınır olmadığını 15 Temmuz’da ortaya koydu. Ancak, istiklali ve istikbali tehdit altında kaldığında canını bu vatan için seve seve vermeye hazır olan Türk Milleti bir tarih yazarak alçaklara haddini bildirdi. Dirayetli, cesur, fedakar, vatanını ve milletini her şeyden üstün tutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletimizin destansı direnişi ile darbecilere unutamayacakları darbe indirildi. Bu millet 15 Temmuz’da yüzyılın zaferini kazandı" dedi.
Başkan Çelik, 27 gün boyunca şehir merkezi ve ilçelerde coşku, inanç ve imanla demokrasi nöbeti tutan tüm hemşehrilerine de teşekkür etti.
"AKKIŞLA’YA 18,5 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI"
Büyükşehir Belediye Başkanlığına geldiği ilk günden beri şehir merkezindeki tüm imkanları ilçelerimize de taşıyacaklarını belirttiğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, sadece Akkışla ilçesine son iki yılda 18,5 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi. Bu yatırımın ilçe belediyesinin imkanlarıyla 10 yılda yapılamayacağını dile getiren Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin Bütünşehir Yasası sayesinde bu yatırımları yapabildiğini belirtti ve bu yasanın çıkmasında büyük pay sahibi olan Bakan Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti. Başkan Çelik açılışını yaptıkları Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi’nin de hayırlı olmasını diledi.
Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına teşekkür ederek Başkan Mustafa Çelik’in tüm sorunları çözmek için çalıştığını söyledi. AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelere hizmet sunmaya başlamasıyla insanların daha fazla hizmet alır hale geldiğini belirtti. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de hizmetin en uç noktalara kadar ulaştığını vurgulayarak Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik’e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi dualarla açılarak katılımcılar tarafından gezildi. Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi’nde ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda bir adet 400 kişilik çok amaçlı salon, 60 kişilik dört adet derslik, fitness salonu, kadınlar lokali, internet salonu ve kütüphane gibi birimler yer alıyor. Açılışın ardından Kadın ve Gençlik Merkezi’ndeki çok amaçlı salonda katılımcılara yemek verildi.