Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi tarafından başlatılan işyeri temsilcileri istişare toplantıları devam ediyor. Melikgazi ilçesinde bulunan 200’ü aşkınokulun iş yeri temsilcileri bir araya geldi.
Program Şube Başkanı Aydın Kalkan’ın açılış konuşması ve Melikgazi temsilcisi Celalettin Posçu’nun selamlama konuşmasıyla başladı. Teşkilatlanmadan sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Aslantürk teşkilatlanma ile ilgili sunum yaptı.
Toplantıya katılan öğretmenler karşılaştıkları sıkıntılar ve beklentileriyle ilgili bilgiler paylaştı. Aynı zamanda Eğitim Bir Sen Kayseri şubesi iş yeri temsilcisi olan katılımcılar eğitimcilerin sahada yaşadıkları sıkıntıları paylaştı. Mükremin Açıkgöz, öğrenci ve velilerin şikayet hatlarını çok basit konularla ilgili konularda kullandıklarını, eğitim öğretimi aksatacak boyutlarda şikayetlerin yapıldığını anlattı.
Bu durumunu şu şekilde özetleyen iş yeri temsilcisi Halil Durmaz, öğretmenlerin fiziki ve psikolojik saldırılara uğradıklarını, çoğu zaman velilerin gereksiz tepkileri ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek bu durumu önlemek için öğretmenler için de 147 benzeri bir şikayet hattının kurulması gerektiğini anlattı.
İstişare toplantısında, uzman öğretmenlik, performans değerlendirmesi, rotasyon uygulaması, ek derslerdeki adaletsizlikler, ders kitaplarındaki kalite problemi, nöbet ücretlerindeki farklı uygulamalar gibi konular üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Basın iletimden sorumlu Başkan yardımcısı Hacı Sarı üyeleriyle eletişim sağlanması ve problemlerin çözümü için işyeri temsilcileri toplantılarının devam edeceğini bildirdi.