Kocasinan Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı yapıldı.
Meclis toplantısı öncesi grup toplantılarında bir değişiklik yapıldı ve AK Parti ile MHP’li meclis üyeleri grup toplantısını birlikte gerçekleştirdi. Grup toplantısının ardından gündemindeki konuları görüşüp karara bağlamak üzere, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısında, 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine ve gazilere yönelik yardım kampanyasına destek kararı alındı. Toplantı sonrasında ise Başkan Çolakbayrakdar ve meclis üyeleri banka şubesine geçerek, yardım kampanyasına destek sağladı.
Kocasinan Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı açılışında konuşan Başkan Çolakbayrakdar, meclis öncesi AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin grup toplantısını ortak yapmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasının Türk halkının birlikteliğiyle ve sağduyusuyla engellendiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediye meclis üyeleri olarak bu örnek birlikteliği devam ettirdiklerini ve kalkışmayı şiddetle kınadıklarını belirtti. “Hepimizin farklı siyasi düşünceleri olabilir, ancak söz konusu olan vatan ise, bayrağımızın özgürce dalgalanması ise, ezanımızın susmaması ise tüm farklılıkları bir kenara bırakıp birlik olma vaktidir” diyen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıkılması ülke tarihini değiştirmiş ve darbeyi önlemiştir. Vatansever asker, polis ve sivil şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Darbeye kalkışmasına karşı direnerek, meydanlarda demokrasi nöbeti tutan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu güzel vatanımızda sağlık ve huzurla yaşamaya devam edeceğiz. Çok güzel bir birliktelik kazandık, Allah bu birlikteliğimizi daim etsin. Kocasinan Belediye Meclisi olarak bu hain saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz."
Parklara 15 Temmuz’u hatırlatacak adlar verilecek
Daha sonra meclis gündeminde bulunan toplam 14 madde görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında, Hacısaki, Erkilet Dere, Ziyagökalp, Şeker, Erkilet, Beyazşehir, Mithatpaşa, Sümer ve Uğurevler mahallelerinde imar plan maddeleri karara bağlandı. Toplantıda Kocasinan ilçesinde yer alan parklardan birine 15 Temmuz sonrası halkın direnişini anlatan bir isim verilmesi kararlaştırıldı.
Kocasinan Belediyesi’nden 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine destek
Başkan Çolakbayrakdar toplantının ardından meclis üyeleriyle birlikte Başbakanlık tarafından başlatılan 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilere destek kampanyasına destek sağlamak için Ziraat Bankası Gevher Nesibe Şubesi’ne gitti.
Banka işlemini gerçekleştirdikten sonra konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Başbakanlığın başlattığı kampanyaya bizler de can-ı gönülden destek olmak istedik. Bu nedenle meclis toplantımızın ardından banka şubesine geldik. Vatandaşlarımızı da bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum. Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlarımız Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıf Bank ta açılan hesaplara ya da mobil iletişim sistemlerinden 1507’ye kısa mesaj atabilirler. Bu durumu suistimal etmek isteyen kötü niyetli insanların çıkması da muhtemeldir. Emniyet müdürlüklerinden bu uyarı yapılmaktadır, vatandaşlarımızdan ricamız kampanyaya destek olurken kötü niyetli insanlara karşı da dikkatli olmalarıdır” dedi.
Bir kez daha demokrasi kahramanlarına şükranlarını ileten Başkan Çolakbayrakdar, kampanyaya katılan herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.