Türkiye Para-Taekwondo Milli Takımı, 5. Avrupa Para-Taekwondo Şampiyonasında 3 altın ve 4 bronz madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu. Şampiyonada bronz madalya kazanan Develi Belediyesi sporcusu Osman Yalt Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a desteklerinden dolayı makamında teşekkür ziyaretinde bulundu.
Avrupa Para-Takwondo Birliği (EPTU) tarafından Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen şampiyonaya Toplam 30 ülkeden 130 sporcunun mücadele ettiği şampiyonda Türkiye 9’u erkek, 3’ü bayan olmak üzere 12 sporcuyla madalya kovaladı. Şampiyonada ter döken Develi Belediyesi Sporcusu Osman Yalt da bronz madalya kazananlar arasında yer aldı. Türkiye Para-Takwondo Milli Takımı elde ettiği madalyalarla bayanlarda takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. Erkeklerde takım halinde Avrupa üçüncüsü olan Türkiye, genel sıralamada da Avrupa ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı.
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a göstermiş olduğu maddi manevi desteklerden dolayı teşekkürlerini ileten milli sporcu Yalt, “Develimizi ve ülkemizi hakkıyla temsil etmek adına daha güzel başarılara inşallah birlikte imza atacağız” dedi. Başkan Cabbar ise Osman Yalt’ı Develi’nin yetiştirdiği başarılı sporculardan birisi olarak tanıtmasının ardından 5 Ağustos tarihinde Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Para-Olimpik Türkiye Taekwondo Şampiyonasında birinci olarak Avrupa Şampiyonasına katılan ve Avrupa Şampiyonasında da bronz madalya kazanan Develi Belediyesi sporcusu Osman Yalt’a tebriklerini ileterek başarılarının devamını diledi.