Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Tekiner, 30’a yakın ülkede üç dilde yayımlanan Uluslararası Eczacılık Tarihi Birliği’nin haber bültenin editörlüğünü yapıyor.
ERÜ Eczacılık Fakültesi Eczacılık Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Halil Tekiner, Uluslararası Eczacılık Tarihi Birliği (International Society for the History of Pharmacy, ISHP)’nin yılda bir çıkardığı bültenin editörlüğünü yapıyor.
30’A YAKIN ÜLKEDE 3 DİLDE YAYIMLANIYOR
Eczacılık tarihi alanında önemli görülen böyle bir yayının editörlüğünü yapan tek Türk akademisyen olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Halil Tekiner, Fransızca, Almanca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yayımlanan bültende, 30’dan fazla ülkedeki eczacılık tarihine ilişkin bulgular, yıl boyunca ülkelerde gerçekleştirilen eczacılık tarihi ile ilgili faaliyetler, eczacılık tarihi alanında çalışan bilim insanlarının aldığı ödüller, ilgili alandaki makaleler gibi konulara yer verildiğini söyledi.
“BU TÜR ÇALIŞMALAR OLUMSUZ TÜRKİYE ALGISINI YIKMAK İÇİN ÖNEMLİ”
17’inci sayı için hazırlık yaptıklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Halil Tekiner, “Önceki editörümüz Macaristanlı bir bilim insanı idi. Onun görevden ayrılmasından dolayı 2 yıldan bu yana editörlüğü ben yürütüyorum. Bültenin bu yılki sayısı Nisan ortalarında yayımlanmış olacak. Kendi anabilim dalıma uygun bir iş yapmaktan ve üniversitemin adını ilgili platformda zikrettirmekten dolayı çok mutluyum. Son birkaç yıldan bu yana, ülkemizde yaşanan olaylar, yurt dışındaki Türkiye algısını olumsuz etkiler hale geldi. Bu nedenle bu tür alanlarda faaliyet göstermenin, bu algının yıkılması adına önemli olduğunu da düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.