Özel Tekden Ortaokulu tarafından ‘Açıl kitabım açıl’ projesi kapsamında Rauf Denktaş Ortaokulu’na 4 bin kitap hediye edildi.
Okuma alışkanlığını kazandırmak, gençleri okuyan birey haline getirmek, okumanın sadece okulda değil her ortamda yapılabileceğini anlatmak için uygulanan ‘Açıl kitabım açıl’ isimli proje kapsamında Özel Tekden Ortaokulu öğrencileri, topladığı 4 bin adet kitabı Rauf Denktaş Ortaokulu’nda okuyan öğrencilere hediye etti. Düzenlenen programda konuşan Rauf Denktaş Ortaokulu Müdürü Nihat Büyükbenli amaçlarının gençlerin daha fazla kitap okumasını sağlamak olduğunu söyleyerek, “İnşallah proje amacına ulaşır. Projenin amacı öğrencilerimizin daha fazla kitap okumasını sağlamak. Bu projeden dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Özel Tekden Ortaokulu Müdürü Göksel Orhan ise programda yaptığı konuşmada itaplarla birlikte öğprencilerin sevgi ve selamlarını getirdiklerini ifade ederek, Rauf Denktaş Ortaokulu öğrencilerinin başarısı için gereken her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Orhan, “Bizler Tekden Koleji olarak ‘Sende olanı paylaş’ mantığıyla hareket ediyoruz. Sizlerin hayatında da güzel değişiklikler yapmak adına dokunmak istedik. Bunun için sizlerle birlikte bir proje ortaya koyduk. Öğrencilerimiz evlerindeki raflarda bulunan kitapları sizlerle paylaşmak istediler. Okulda böyle bir kampanya başlattık. Her öğrencimiz getirdikleri kitaplara sevgilerini, yüreklerini kattılar. Sizlere okuldaki her öğrencinin bu kitaplarla birlikte sundukları sevgi ve selamları getirdik. Komşumuz olması hasebiyle Rauf Denktaş Ortaokulu bizim o okullar içerisinde en kıymetlimizdir. Sizlerin başarılarınızla mutlu oluyoruz. öğretmenleriyle, öğrencileriyle çok güzel bir okulunuz var. Tekden Koleji olarak başarıya imza atmanızda gereken her türlü desteği vereceğimizi söylüyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Özel Tekden Ortaokulu öğrencileri, getirdikleri kitapları sınıfların kütüphanesine elleriyle yerleştirdi. Rauf Denktaş Ortaokulu Müdürü Nihat Büyükbenli, Özel Tekden Ortaokulu Müdürü Göksel Orhan’a günün anısına plaket takdim etti.