Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki'nin, katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözlerden dolayı CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu hakkında tazminat davası açtığı ve bu davanın sonuçlandığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Katıldığı bir televizyon programında, belediye ile ilgisi olmayan bir davada, sanık konumunda bulunan bir şirketin çalışanları arasındaki konuşmayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasındaki konuşma gibi lanse edip rüşvet iddiasında bulunan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu aleyhine tazminat davası açıldı. Kayseri 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava sonucunda CHP'li Kulkuloğlu'nun Başkan Özhaseki'ye yönelik sözlerinden dolayı tazminat ödemesine hükmedildi. Kulkuloğlu, 10 bin lira tazminata mahkum edilirken, mahkeme masrafları ve faizler de yine kendisinden tahsil edilecek.''

Açıklamada, mahkeme heyetinin ayrıca tazminatla birlikte karar örneğinin, masrafları davalıdan karşılanmak suretiyle yerel televizyonlardan birinde yayınlanmasına hükmettiği belirtildi.