Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, faiz indiriminin açıklanmasına ilişkin olarak, “Faizin düşmesi, ekonomiye her şekliyle olumlu yansıyacaktır” dedi.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Hüseyin Akay, Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz indirimini değerlendirdi. Faiz indiriminden çiftçilerin olumlu etkileneceğini kaydeden Akay, “Faiz indiriminden dolayı bankalardan kredi kullanan, kullanmak durumunda olan, öz kaynakları yeterli olmayan bütün sanayiciler, ticaret erbabı dolayısıyla çiftçiler bu durumdan olumlu etkileneceklerdir. Bu tür bankalardan kredi kullanmak durumunda olan her bir kuruluş ya da kişi ne kadar faizini düşürecek olursa kendisine o kadar olumlu yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.
Faiz indirimini olumlu bir adım olarak gördüğünü kaydeden Akay, “Türkiye’nin reel faizinin de dünya seviyesinde olması lazım. Geçmişte küçük bir siyasi problemde ekonomide de büyük problemler oluyordu. Büyük dalgalanmalar oluyordu. Ama artık ekonomide ciddi bir istikrar oluştu. Dolayısıyla bu istikrar çerçevesinde faizinde makul bir seviyeye inmesi lazım ve bunun ekonomiye de katkı sağlaması beklenen bir durumdur” diye konuştu.