İl Yatılılık ve Bursluluk Komisyonu, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçesindeki pansiyonlarda barınmak isteyen öğrenciler için 21 Ekim 2016 Cuma günü sınav yapılacağını duyurdu.
Yapılan açıklamada, "İlimiz Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçelerindeki resmi ortaöğretim kurumları
pansiyonunda barınmak isteyen öğrenciler için 21 Ekim 2016 Cuma günü saat 14.00’da Melikgazi ilçesi
Aydınlıkevler Anadolu Lisesinde Mahalli Sınav yapılacaktır" ifadesinde bulunuldu.
Açıklamada, sınava girecek öğrencilere şu uyarılarda bulunuldu:
"Melikgazi ilçesi Aydınlıkevler Lisesinde yapılacak olan Mahalli Sınavla ilgili bütün iş ve işlemleri yapmak üzere Melikgazi Aydınlıkevler Anadolu Lisesi Müdürlüğü yetkili kılınmıştır. İlimiz Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçeleri haricinde kalan diğer ilçelerimizdeki mahalli sınavlar o ilçenin ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonu kararına göre aynı tarihte kendi ilçelerinde yapılacaktır.
Mahalli Sınava girecek öğrencilerin velileri, öğrencinin yerleşmek istediği öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne 10-14 Ekim 2016 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecektir.
İlgili okul müdürlükleri, Mahalli Sınavla ilgili başvurularını sınıf düzeylerine göre düzenleyecekleri isim listelerini 17 Ekim 2016 tarihi saat 12.00’ye kadar ilçe milli eğitim müdürlüklerinin mesleki ve teknik eğitim
şubesine elden teslim edeceklerdir.
İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri isim listelerini birleştirerek tek bir liste halinde 18 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesine elden teslim edeceklerdir.
İlimiz Melikgazi ilçesi Aydınlıkevler Anadolu Lisesinde sınava girecek olan öğrenciler 21 Ekim 2016 Cuma günü en geç saat 13.30’da okul bahçesinde hazır bulunacaklardır."