Büyükşehir Belediyesi “Sağlık İçin Pedalla” sloganıyla gerçekleştirilen Bisiklet Turu’nun ikincisi yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve Gültepe Parkı’nda sona eren etkinliğin başlangıcını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptı.
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. farklı etkinliklerle kitleleri sporla buluşturmaya devam ediyor. “Sağlık için Pedalla” adıyla gerçekleştirilen Bisiklet Turu’nun ikincisi Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik etkinliğe gelen vatandaşlarla tek tek ilgilenerek Bisiklet Turu öncesinde başarılar diledi. Spor anlamında farklı organizasyonlarla Kayserili hemşehrilerimizle birlikte olduğunu ifade eden Başkan Çelik, Kayseri’de bisiklet kullanımını teşvik etmek ve arttırmak amacıyla bu tür organizasyonlar yaptıklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı tarafından bisiklet yolu yapan belediyelere bisiklet hediye edildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “geçtiğimiz günlerde ilk organizasyonumuz yapmıştık. Bu gün de 500 adet bakanlıktan belediyemize hediye edilen bisiklet, 150 adette kendi bisikletiyle gelen vatandaşımızla toplamda 650 kişinin katıldığı bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Görüldüğünü üzere vatandaşlarımız yapılan organizasyondan son derece mutlu ve bu tip organizasyonları artırarak yapmamızı istiyorlar. Biz de çok mutluyuz çünkü yaptığımız organizasyonları yoğun ilgi görüyor. Bu etkinlikler sayesinde bisiklet kullanımını hem arttıracağız hem de bisiklet kullanım kültürünü Kayseri’de yerleştirmiş olacağız. Bu güzel organizasyona katılan tüm hemşire teşekkür ediyorum.” Dedi.
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve yüzlerce bisikletlinin sağlıklı bir hayat sürmek için bir araya geldiği Bisiklet Turu Sivas Caddesi’ni takiple Talas istikametinde devam etti. Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş’nin Bisiklet Turu Gültepe Parkı’nda sona erdi. Sağlık için pedal çeviren vatandaşlar Gültepe Parkı’nda toplu halde spor yaptılar. Burada Bisiklet Turu’na katılan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi çeşitli ikramlarda da bulunuldu.