Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri nedeniyle her yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Pınarbaşı İlçesin de bir program düzenlendi.
İlçe Müftülüğü tarafında Pınarbaşı İlçe Belediye Düğün salonunda düzenlenen “HZ. Peygamber, Tevhit ve Vahdet” konulu konferansa, İlçe kaymakamı Mehmet Haşim Çelik, Belediye Başkanı Dursun Ataş, İlçe Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet İz, Siyasi Parti İlçe Başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Reşat Üstün, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vererek, haftanın önemine vurgu yaptı.
Kayseri Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Eğitim görevlisi Eşref Görgülü tarafından yaklaşık bir saat süren “HZ: Peygamber, Tevhit ve Vahdet “ temalı konferans verildi. Allah Resulü’nün Rabbinden aldığı ağır emanetin İslam davasının mücadelesinin ilk ayağını tevhit’in oluşturduğunu belirten eğitim görevlisi Görgülü konuşmasında “Tevhit; gönülden Allah’tan başka her şeyi atıp, La ilahe illallah, Muhammed ün Rasulüllah diye bilmektir. Amelde tevhit ise Müslümanlığı hayatın merkezine koyarak, İslam ölçülerini hayatın merkezine koyarak, hayatı parçacı bir yaklaşımla değil bir bütünlük içerisinde ele alarak daima Allah Rızası merkezli bir hayat yaşaya bilmektir. Tevhit; Allah’ın huzuruna vardığımızda bizi mahcup etmeyecek bir hayat yaşayabilmektir.” dedi
Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Eğitim görevlisi Eşref Görgülü konuşmasının devamında; Vahdet bilinci ve İslam kardeşliğine vurgu yapan şu ayeti kerimeyi okuyarak konuşmasını sonlandırdı.
“ Hep birlikte Allah’ın ipine (dinine)sımsıkı sarılın! Parçalanıp bölünmeyin! Allah’ın size olan nimetlerini hatırlayın! Hani sizler birbirinize düşman idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz”. (Al-i İmran suresi 3/103)
Sunuculuğunu Müftülük Memurlarından İhsan Durgun’un yaptığı programda Merkez Cami-i İmam Hatiplerinden Sıtkı Kılıç, Kur’an-ı Kerim okudu. Pınarbaşı’nda görev yapan İmamlardan oluşan ilahi grubu, ilahiler ve naatlar seslendirdi.
Ayrıca davetlilere, İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli kitaplar hediye edildi.