Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi yapılan Ramazan Sokağı, düzenlenen törenle açıldı.
Ramazan Sokağı açılış törenine AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer ve Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konserinin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılışı yapılan Ramazan Sokağı’nda Ramazan ayın boyunca her gün dolu dolu aktiviteler düzenleneceğini belirterek, “Bu sene Ramazan Sokağı’mızın yüzölçümünü ve aktivitelerini daha da artırdık. Dolayısıyla bu sene hacmini daha da büyüttük. Özellikle biz bu sokakta Ramazan boyu her gün akşam kültürel, manevi, dini yönden insanlara bir şeyler verelim istedik. Onun için bu anlamda yaptığımız organizasyon beğenildi ve bu sene de inşallah aynı şekilde programları yaptık. Bu sefer farklı bir şey daha ilave ettik. Biliyorsunuz üç tarafımızda camiler var, camilerin ortasındayız. Teravih namazı bitince asıl ana programımız başlıyor ama teravih namazına kadar da çocuklarımız içinde birtakım aktiviteler koyalım istedik. Gösteri merkezimizde teravih namazı bitene kadar çocuklarımız için programlar düzenledik. Eğlenirken bir şeyler öğrenecekleri programlar düzenledik. Çocukların hoşça vakit geçirecekleri programlar olacak. Yine sokağımızın yanında çocuklarımız için oyun parkı ve Spor A. Ş.’mizin yaptığı spor aktivitelerin yapılacağı bölümleri yaptık. Rabbim mahcup etmesin diyoruz, inşallah 30 gün boyunca her gün dolu dolu programlarımız olacak. Kimi günler hocalarımız sohbet edecek konferans verecek, kimi günler sanatçılarımız tasavvuf musikisi, ilahi dinletileri verecekler. İnşallah geçen sene olduğu gibi programın sonunda hediye çekilişlerimiz olacak. Yapacağımız her çekilişte hemşehrilerimize hediye dağıtmış olacağız. Çocuklarımız için de ayrı vereceğimiz dini kitaplar var” ifadelerini kullandı.
Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, güzel bir Ramazan geçirilmesi temennisinde bulunarak, “Ramazan Kayseri’de farklı yaşanıyor. Tarih boyunca böyle gelmiş, bu şekilde de devam ediyor. İnşallah 30 gün boyunca burada çeşitli gösteriler, oyunlar dahil şiir dinletileri ile birlikte güzel bir Ramazan geçireceğiz” diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ekibine teşekkürlerini ileterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Böylesine tarihi bir mekanda, böylesine bir kültürel faaliyette bulunmuş olmak Kayseri’ye Ramazan’da katılan zenginliklerden bir tanesidir. Bizler her birimiz bunu birleşme, uzlaşma, dayanışma ve Türkiye’nin ihtiyacı olan kamburlarından kurtulmanın bir vesilesi olarak inşallah görüyoruz. O yüzden bütün ekibine teşekkür ediyorum. Böylesine Ramazan Sokağı’nda kültürel faaliyetlere olabildiğince katılmak, onun içerisinde bulunmak, çocuklarımıza bu lezzeti tattırmak ama aynı amanda Suriye’den gelen bizim konuklarımıza, o muhacirlere onları hiç unutmamak. Ramazan ayında birçok konuyla terbiye ediliyoruz. Açlık da bunlardan bir tanesi. Gerek maddi gerek manevi duygularımızı Suriyeli kardeşlerimizle, yok yoksul ihtiyaç sahipleri ile beraber olduğunu bilmemiz lazım” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’in duaları eşliğinde protokol üyeleri tarafından kurdele kesilmesi ile Ramazan Sokağı’nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından Ramazan Sokağı gezildi.