Kaya, Sağlık-Sen Kayseri Şubesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen 4. Olağan Genel Kurulu'nda, halktan kopuk hiçbir hareketin hedefe ulaşamayacağını söyledi.

Milletin içinden çıkan bir sivil toplum örgütü olduklarını belirten Kaya, "Yeni Türkiye'yi, her türlü riski ve tehlikeyi göze alarak inşa eden bir sivil toplum örgütüyüz. Biz yeni Türkiye'nin derinlere kök salmasını için ödenecek ne bedel varsa ödemeye bugün de yarında hazırız. Sizler bu ruhla ve inançla Sağlık-Sen'in ve Memur-Sen'in insan merkezli hizmet anlayışını gece gündüz demeden temsil ediyorsunuz" diye konuştu.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mesleğinin onuruna yakışır hak ve çalışma koşulları için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Sayın Genel Başkanımızın en son yaptığı Büyük Türkiye Buluşması'nda sağlık çalışanlarımızın yıpranma payı alması konusunda baskı yapacağımızı ve bu hakkımızı sağlık çalışanlarına kazandıracağını vaat etmişti. Bu sözü en yüksek ağızdan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan talep ettik. Ebeler, hemşireler ve anneler günü münasebetiyle düzenlendiğimiz programda Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payını da kreş hakkını da aynı şekilde lisans tamamlama hakkını da hediye etti. Sendika olarak yıpranma payının bir an önce çıkarılması için gereken çalışmaları yürütüyoruz."