Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu’nu ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "Ülke genelinde Üniversite hastanelerinin bilim ve sağlık hizmeti üreten kurumlar olarak faaliyetler yürütebilmesi için ekonomik olarak güçlendirilmeleri gerekir. Bunun için Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın politikalarını üniversite hastanelerine pozitif ayırımcılık yapacak şekilde geliştirmeleri, üniversite hastanelerinde istihdam edilen taşeron şirket çalışanları, 4-B’li sağlık çalışanları ve 4-B’den 4-A kadrosuna geçirilen sağlık çalışanlarının maaş ödemelerinin maliye bakanlığı bütçesinden yapılması gerekiyor" dedi.
Doğan, "Üniversite hastanelerinde istihdam edilecek sağlık çalışanları bundan sonra 4-A kadrosundan asil memurlar olarak atanması ve 2006 yılından günümüze kadar güncellenmeyen Sağlık Uygulama Tebliği fiyatlarının yeniden güncellenmesi ve üniversiteler lehine yüzde 40 artırımlı olarak ödenmesi gerektiğini söylüyoruz. Bunun için Sağlık-Sen olarak Ankara’da Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Maliye Bakanlıkları ile gerekli çalışmaları da ortak yürütüyoruz" diye konuştu.