Tahinli ve ramazana özgü yumurtalı pide alabilmek için saatler öncesinden sipariş veren vatandaşlar, fırınlarda uzun kuyruklar oluşturuyor.

İşletmecisi Halit Tosun, AA muhabirine, fırıncılığın dede mesleği olduğu belirterek, "Pınarbaşı tahinlisinin özelliği şekersiz olması. Yoksa tahinli birçok yörede şekerli yapılıyor. Müşterilerimiz, sahur vaktine kadar açık olan fırınımızda ürettiğimiz yumurtalı pide ve tahinliyi sıcak sıcak alıp evlerine götürüyorlar" dedi.

İşletme ortaklarından Mehmet Akkaya da Pınarbaşı tahinlisinin tarihinin çok eskilere dayandığını ifade ederek. "Halkımız tahinliyi çok seviyor. Şehir dışından gelen misafirler buradan tahinli alıp memleketlerine götürüyorlar'' ifadelerini kullandı.